(VIDEO) Senzacija u nizozemskom Kupu: Ajax ispao od drugoligaša

Foto: Snimka zaslona

Nogometaši nizozemskog drugoligaša Cambuura priredili su iznenađenje pobijedivši u susretu osmine finala nacionalnog Kupa Ajax 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak utakmice bio je 32-godišnji napadač Martijn Barto koji je u prvom poluvremenu dva puta matirao Diederika Boera. U 20. minuti je doveo domaćine u vodstvom, a u 39. minuti postigao je i drugi gol na utakmici.

Ajax je smanjio u 67. minuti golom Pellea Clementea, a usprkos silnom pritisku ‘kopljanici’ do kraja dvoboja nisu uspjeli izjednačiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajax je rekorder sa 18 naslova pobjednika nizozemskog Kupa, međutim pokal pobjednika “KNVB Cupa” čeka od 2010. godine.

Još ranije iz Kupa je ispao i PSV Eindhoven koji je u 2. kolu poražen od Sparte Rotterdam 1-3, pa se u glavnog favorita prometnuo Feyenoord koji brani naslov.

REZULTATI OSMINE FINALA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cambuur (II) – Ajax 2-1
Igrano u srijedu, 14. prosinca:
Feyenoord – ADO Den Haag 5-1
AZ Alkmaar – ASWH (IV) 2-0
Vitesse – Jodan Boys (V) 4-0
PEC Zwolle – Utrecht 1-2

Igrano u utorak, 13. prosinca:
IJsselmeervogels (IV) – Heerenveen 0-1
FC Volendam (II) – VVSB (III) 4-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.