(VIDEO) Sramotno ponašanje srpskog tenisača u Wimbledonu: Smiju li sportaši ponižavati suce?

Snimka zaslona

Wimbledon! Jedan ugledni sportski kolumnist svojedobno je za najugledniji svjetski teniski turnir napisao na slikovit način jednu istinu. Radi se o sportskom “hramu u koji ulazite sa strahopoštovanjem, u lakiranim cipelama”, “ako ste tenisač, koji ima sreće biti na drevnoj travi All England Cluba, onda ste u bijelom ili vas uopće nema…” Wimbledon – to je tradicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Wimbledon se najduže i najžešće opirao promjenama u svijetu tenisa, prije svega u odijevanju. Zaštitni znak tenisa, kao “bijelog sporta”, bile su bijele tenisice, bijele hlače i majica isto takve boje… S vremenom su se pravila izgubila, no, tradicija Wimbledona kao teniskog “hrama” nije nestala, strahopoštovanje, o kojem je tako lijepo i toliko često govorio legendarni Goran Ivanišević je ostalo. Nezamislivo je prije tridesetak godina bilo vidjeti da netko na centralnom terenu Wimbledona istrči u crvenoj ili žutoj majici.

Kad su Goran Ivanišević i John McEnroe lomili rekete, živcirajući se zbog promašaja, oni su to činili sa stilom, na način koji nikoga nije vrijeđao, niti se mogao shvatiti kao provokacija. A onda su došli neki novi dečki koji su umislili da sto i nešto godina Wimbledona ne vrijedi puno i da je stoljetna tradicija tu kako bi je se gazilo.

Srpski tenisač Viktor Troicki talentiran je tenisač, uostalom u više je navrata pobjeđivao i najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića, međutim, to što netko ima talenta ne znači da ima pristojnost koja bi trebala pratiti velike sportaše svjesne da su porazi, baš kao i pobjede, sastavni dio sporta, života ako hoćete. Sve mane i vrline sportaša daleko se vide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u 2, kolu Wimblediona Troicki je poražen od Alberta Ramosa Vinolasa. Svaki poraz, posebno u Wimbledonu, boli, no, ovaj poraz Troicki nije blago rečeno najbolje podnio. Naime, sve se zakuhalo u trenutku kada je servirao Ramos i po mišljenju suca pogodio as, odnosno, neobranjivi servis. Troicki je počeo urlati, vrijeđati suca tvdrdeći kako se radi o aut udarcu. Bilo je to kod 30:30. Dakle, bilo je vrlo gusto u zadnjem gemu susreta.

Nakon što je Španjolac dobio meč Troicki se približio sucu i sve vrijeme urlao na njega dok se ovaj spuštao sa svoje stolice odakle je sudio meč. Srećom, sudac nije reagirao na provokacije, niti se dao iznervirati, mirno se spustio i otišao, a Troicki je za njim urlikao: “Znaš li što napravio!? Užasan si, napravio si danas 30 grešaka! Mrš! Žao mi je što to moram reći, ali ti si idiot. Ništa danas nisi vidio…” Možda Toriciki i sada urliče po Londonu? Tko će znati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukratko, Viktor Troicki ne samo da je suca vrijeđao, na što smo, nažalost, već navikli od nekih sportaša, nego mu se unosio u lice s ciljem da ga ponizi. Na taj je način srpski tenisač zapravo ponizio sebe, a da toga uopće nije svjestan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.