(VIDEO) Stručni komentator HRT-a Joško Jeličić opet ima svoje originalne zaključke: Bio je penal za Dinamo, sudac je shvatio da je pogriješio

Foto: snimka zaslona

Nakon velikog derbija 18. kola Prve HNL između Dinama i Rijeke mediji su se raspisali o sudačkom kriteriju, koji je prema mnogima uništio cijeli susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje viđenje utakmice dao je ioško Jeličić koji je  bio nezadovoljan suđenjem.

“Problem je što je sudac vrlo vjerojatno vidio penal na poluvremenu. Ovdje smo kasnije mogli vidjeti pravi školski primjer kompenzacije do kraja utakmice. Suci su zapravo oduzeli utakmicu navijačima i gledateljima, ovo ne vodi ničemu. Igrači su se koliko toliko uspjeli kontrolirali, ali suđenje je bilo ispod svakog nivoa. Poneki igrači, kao Vešović i njegova komunikacija nakon i za vrijeme utakmice je također bila neprihvatljiva”, komentirao je Jeličić.

Foto: snimka zaslona
Foto: snimka zaslona

U emisiji Stadion Oko sokolovo, Mateo Beusan, analizirao je cijelu utakmicu i sve situacije koje su došle pod povečalo javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdvojili su 12. situacija:

1) 16. min – Žuti karton Mišiću zbog uklizavanja u Livakovića.

Ovo smo izdvojili jer mediji pišu da je tu trebao biti crveni karton. Međutim nema govora o crvenom. Ovo je ispravna odluka – žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2) 38. min – Je li bila ruka Bradarića, igrača Rijeke, kod ovog pokušaja glavom?

Ovo je najveća greška suca. Ruka je sigurno bila. To je namjerno igranje rukom koja je poviše tijela, povećava obujam. Ovo je kazneni udarac za Dinamo.

3) 45+1.min – Je li prekršaja Vešovića dosuđen ispravno, je li postojao?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema govora o prekršaju. Sudac je prvi put pogriješio u procjeni prekršaja.

4) 46. min – Jonas ruši Gorgona, ne sudi ništa?

Prekršaj ko suza i trebao je dobiti opomenu.

5) 58.min – Ima li prekršaja Soudanija nad Zutom, nije suđeno ništa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrač je u skoku, savinute kičme. Dovoljno je da ga takne, ali ovdje je velika uloga prvog pomoćnog suca koji je morao reagirati jer se to dogodilo ispred njega. Naravno da je to bio prekršaj.

6) 68.min – Henriquez izbija loptu nakon dosuđenog zaleđa, nema kazne.

Radi se o zaleđu, a Henriquez odmah nakon zvižduka izbija loptu. Na zadnjem seminaru rečeno je da u ovakvoj situaciji suci budu fleksibilniji. Ispravna odluka.

7) 69.min – Je li ispravno dosuđena druga javna opomena Gorgonu?

Sagledavajući cijeli kriteriji suđenja na utakmici za mene je ovakva odluka pogrešna.

8) 74.min – Žuti Vešoviću zbog guranja Soudanija, a pokret ruke Soudinaija nekažnjen.

Radi se o običnom guranju, ali ako je takav kriteriji i ako je dao žuti karton Vešoviću morao ga je dati i Soudaniju. Nemamo isti kriterij kod opominjanja igrača.

9) 76.min – Fernandez gura igrača Rijeke na 17 metara, a iza toga dolazi do kornera za Dinamo.

Sudac ništa nije sudio. Pogreška suca.

10 79.min – Prvi pomoćni sudac nije dosudio zaleđe Soudanija – ispravno ili ne?

Fenomenalna procjena prvog pomoćnika. Zaleđa nije bilo.

11) 90+2. – Drugi pomoćni sudac i sudac ne sude očigledni prekršaj na Vešoviću.

Ovo smo posebno izdvojili. Ništa nije suđeno. Pivarić nema kontrolu nad loptom i daje izravan udarac u nogu. To je prekršaj i žuti karton. Slična situacija je bila u 69. minuti kad je Gorgon isključen. Dakle nije isti kriterij.

12) 96.min – Je li ispravno nepriznat pogodak Stojanovića?

Ispravna odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.