(VIDEO) Teuta Lea Stojaković brončana na Europskom prvenstvu!

Mlada osječka veslačica Teuta Lea Stojaković osvojila je brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u veslanju, što se održavalo u češkim Račicama od 23. svibnja do 24. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teuta je jedna od najperspektivnijih osječkih sportašica, ima samo 16 godina, u VK Iktus trenira 2-3 puta dnevno, odlična je učenica osječke Opće gimnazije (bez ijedne četvorke), rekli bi mnogi pravo čudo od djeteta. Malo je nedostajalo da mlada Osječanka osvoji i srerbrnu medalju, koja joj je izmakla u finišu kada ju je pretekla Bugarka Desislava Georgieva za 8 stotinki sekunde. Pobijedila je Nizozemka Marieke Heleen Anne Keijser.

HRT je jutros snimio prilog o mladoj i perspektivnoj sportašici – video prilog pogledajte na ovoj poveznici.

Teuta je sjajno odradila prvu utrku eliminacija te je pobjedom u svojoj skupini izravno izborila polufinale u kojem je dobrom taktikom i trećim mjestom ušla u finale A. U finalnoj utrci opet je odveslala odličnu utrku te se nakon početnih 500 metara utrke, gdje je prošla kao četvrta, probila na drugo mjesto koje je držala do posljednjih metara utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zadovoljna sam osvojenom europskom broncom i ne žalim za srebrom bez kojeg sam ostala u fotofinišu utrke. Ovo mi je prva velika veslačka medalja i vjerujem da ona predstavlja početak stvaranja kolekcije odličja s velikih međunarodnih natjecanja” – poruka je veslačkog dragulja s Drave.

Hrvatske posade izborile su još dva finala A. Četverac na pariće Niko Dunkić, Leon Bulić, Patrik Farkaš i Andrija Šupe zauzeo je šesto mjesto u finalu iako su do posljednjih 250 metara utrke bili na petom mjestu.
Četverac s kormilarom Juraj Herenda, Leon Mikulić, Matija Milin, Marin Maletić i kormilar Tomislav Bašić također je zauzeo šesto mjesto u finalu sa sličnim scenarijem poput četverca na pariće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Čanić probio se u polufinale samca gdje je osvojio peto mjesto u finalu B. Dvojac na pariće Teo Padovan i Stipe Trojanović probio se isto do polufinala i na kraju zauzeo šesto mjesto u finalu B. Ženski dvojac na pariće Marina Kaić i Josipa Jurković nije uspio proći među dvanaest najboljih, iskupili su se dobrom utrkom u finalu C gdje su pobijedili. Četverac bez Tino Maružin, Matia Poljak, Filip Jurina i Tomislav Kurtoić ostao je također bez polufinala, na kraju 13.

Bila je to sedma medalja za Hrvatsku od uspostave Europskog prvenstva za juniore 2011. godine. Svih sedam je brončanih.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.