Vijest koja je sve šokirala: Je li Vedran Ćorluka izgubljen za reprezentaciju?

Foto: Twitter

Jedan od najiskusnijih nogometaša hrvatske nogometne reprezentacije, dokapetan Vatrenih, vrsni stoper i pouzdani obrambeni oslonac izbornika Ante Čačića, Vedran Ćorluka, nema sreće, s ozljedama se kontinuirano bori već neko vrijeme. Taman kad se oporavi dogodi se nova nesreća, nova ozljeda, jedna teža od druge.  I puno mlađi nogometaši od Vedrana bi teško izdržali sve udarce takvog tipa. No, Vedran je borac, vratit će se, ako ne prije onda za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Ćorluka je  zaradio je tešku ozljedu u susretu Lokomotiva i Amkara (3:3), prema prvim informacijama čeka ga dulji period izbivanja s travnjaka, neki tvrde i od šest do osam mjeseci.  Hrvatski reprezentativac je u 80. minuti napustio prvenstveni susret ruskog prvenstva između Lokomotiva i Amkara, nakon utakmice bio je podvrgnut pregledu koji je potvrdio prvotne prognoze – naš branič je zaradio rupturu Ahilove tetive desne noge, piše Hrvatski nogometni savez (HNS).

Iskusni stoper trebao bi biti za dva dana podvrgnut operativnom zahvatu u Finskoj te ga čeka jako dug oporavak. Kako Hrvatska već za dva mjeseca igra vrlo važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv jakog Islanda u sklopu kvalifikacija za SP jasno je da će Ćorluka morati pauzirati. Teško je vjerovati da će se Vedran vratiti do desetog mjeseca kada ulazimo u sam finiš kvalifikacija za SP, drugim riječima Vedran Ćorluka izgubljen je za ostatak utakmica kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. Nažalost, neki ”prognozeri” tvrde da je zapravo nakon svega karijera ozbiljnog nogometaša za Ćorluku završena, da će se Hrvat teško vratiti nakon još jedne teško ozljede, no, takvi ne poznaju Ćorluku i ne znaju o kakvom se borcu radi. Ćorluka se nikad ne predaje, a pogotovo ne kad mu prognoziraju ”kapitulaciju.”

Nažalost, ozljeda Vedrana Ćorluke tek je jedan u nizu nesretnih slučajeva koji pogađaju nacionalnu vrstu. Ponovno se ozljedio nogometaš Liverpoola, još jedan vatreni stoper, Dejan Lovren. Nedavno se u Tallinnu teško ozljedio Marko Pjaca, hrvatski napadač ozljeđen protiv Estonije također je izgubljen do kraja kvalifikacija. Očito Hrvatsku čeka hod pod trnju do Rusije, nadajmo se da će se Vatrenima sve vratiti u najvećoj zemlji svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je, kao što vjerujemo većina ljubitelja nogometa zna,  prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini I s 13 bodova, slijedi Island s 10, Ukrajina i Turska sa po 8 te Finska i Kosovo s jednim bodom. Samo će prva reprezentacija izboriti izravan plasman na završnicu u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.