Vrsaljku djelomično napuknut ligament: Na teren se vraća za mjesec dana?

Foto: fah

Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko ima napuknut stražnji križni ligament lijevog koljena, pokazao je liječnički pregled obavljen u ponedjeljak u Madridu, pa bi s terena mogao izbivati oko mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pregled magnetskom rezonancom potvrdio je da je djelomično napuknuo stražnji kružni ligament”, poručili su iz kluba.

Vrsaljko je od nedjelje prošao kroz seriju pregleda u klinici u Majadahondi, predgradu Madrida, gdje se nalazi klupski kamp. Liječnici su sve do jutros strahovali da mu je potpuno slomljen prednji križni ligament što bi značilo da propušta ostatak sezone.

Iako klub nije htio iznijeti procjenu potrebne stanke za oporavak ona bi mogla trajati mjesec dana, ali nije isključeno da potraje i duže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličnu ozljedu koljena imao je u listopadu prošle godine napadač Valencije Rodrigo Moreno koji se oporavljao dva mjeseca.

Vrsaljko se ozlijedio u nedjelju prvoj akciji Atletico Madrida protiv Seville te je već u 2. minuti morao napustiti travnjak stadiona Vicente Calderon. Nije bilo kontakta s protivnikom niti loptom nego mu se koljeno izokrenulo u pokušaju stizanja lopte. Branič hrvatske reprezentacije je osjetio bol u koljenu zbog čega je sjeo na travnjak. Nakon nekog vremena se podigao i šepajući napustio teren, a umjesto njega u igru je ušao 31-godišnji Juanfran Torres.

Ozlijedio se četiri dana prije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Ukrajine u Zagrebu. Neće igrati niti tri dana kasnije u prijateljskoj utakmici u Estoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Šteta, velika šteta za Vrsaljka. Ozlijedio se u trenutku kada se činilo da je dobio bitku s Juanfranom za mjesto desnog beka u udarnoj postavi Atletica”, rekao je Chema Fuente, novinar dnevnika Mundo Deportivo u Madridu.

Uoči utakmice je Vrsaljko istaknuo kako prolazi kroz najbolje trenutke od kada je ljetos stigao iz talijanskog Sassuola jer nakon dolaska nije igrao puno.

“Na početku mi je bilo teško, no sada se osjećam jako dobro s momčadi. Ekipa je uvijek ispred pojedinca, a kada je ona dobro onda je sve u redu”, rekao je u kratkom videu objavljenom na klupskoj stranici nekoliko sati uoči utakmice protiv Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se Juanfran bio oporavio od svoje ozljede i bio spreman igrati, trener Diego Simeone je poslao na travnjak Vrsaljka pred 50.000 gledatelja. Hrvatski reprezentativac je u prethodne dvije utakmice prvi put čuo skandiranje svog imena na Vicente Calderonu.

“Hvala navijačima, oni su nam jako bitni”, rekao je. Protiv Seville je istrčao 25. put u crveno-bijelom dresu no zbog bolova se ondje zadržao tek minutu. Nikada u povijesti lige jedan prvotimac Atletico Madrida nije tako brzo napustio teren, tvrdi sportski statističar Alexis Martin Tamayo poznatiji pod nadimkom Mr Chip.

Juanfran, koji je ušao umjesto Vrsaljka, odigrao je time svoju 200. prvenstvenu utakmicu za Atletico. Madridska momčad pobijedila je s 3-1 te ostala na četvrtom mjestu u prvenstvu, ali sa samo dva boda manje od trećeplasirane Seville. Šime Vrsaljko je bio u udarnoj postavi u zadnjih sedam od osam utakmica uključujući i dvija susreta osmine Lige prvaka protiv Bayer Leverkusena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.