Wales živi svoju najljepšu nogometnu bajku

Foto: fah

Nogometaši Walesa priredili su još jedno ludo iznenađenje na Europskom nogometnom prvenstvu te su uz Island postali najljepša nogometna priča čitavog “francuskog” Eura. Naime, plasman u polufinale Eura nije rezultat koji se postiže svaki dan, pogotovo ako na vas prije toga nitko nije računao, pogotovo ako ste donedavno bili tu tek ekipa na kojoj su veliki nabijali gol-razliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wales je čudesnom borbenošću, hrabrošću, ali i znanjem, jer se bez znanja ne dolazi do velikih završnica, eliminirali jednu jaku, po imenima, naravno, Belgiju, koja je sve, samo ne momčad. No, to je već problem izbornika Belgije, Marca Wilmotsa, kome definitivno nije i neće biti lako u danima koji dolaze. Pobjeda od 3:1 nad Belgijom, koju su već svi nakon ispadanja Hrvatske vidjeli u finalu, odjeknula je diljem Europe. Pogotovo način na koji je do nje došao Wales.

“Nismo došli ovdje samo kako bi sudjelovali i uživali. Došli smo se natjecati i uvijek smo osjećali da nešto jako možemo pružiti. Imamo igrače koji mogu i znaju igrati nogomet. Zabili smo lijepe golove i posebno mi je drago za Vokesa koji ne dobija toliko minuta, ali uvijek radi naporno i to se pokazalo”, rekao je nakon utakmice kreator ove velške bajke izbornik Walesa Chris Coleman, koji je potom napomenuo da njegova momčad ima sjajan karakter, u svakom pogledu. “Ashley Williams je danas mogao zabiti hat-trick! Kakav je to karakter, pravi vođa. A Hal Robson-Kanu? Kakva predstava”, sipao je pohvale kao iz rukava izbornik Walesa.

Ipak, možda je najbolju poruku poslao pri kraju svog razgovora s novinarima, kada je svima onima koji sumnjaju u velike stvari i koji sumnjaju sami u sebe da “sanjaju.” “Nemojte se bojati imati snove jer ja sam prije četiri godine bio daleko od ovoga koliko možete zamisliti, a pogledajte me sada! Nemojte se bojati niti neuspjeha, ja sam ih imao više nego uspjeha, a sada uživam”, kazao je Coleman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost po Wales, a na sreću Cristiana Ronalda i društva, Colemanova momčad će u polufinalu igrati bez fantastičnog Ramseyja.

“Pogodilo me to strašno, on je cijeli turnir jedan od naših najboljih igrača, ali i prije utakmice smo se dogovorili da moramo napraviti sve što se treba napraviti za prolaz. Aaron je napravio točno to. I Ben Davies također. Zaslužili su igrati polufinale. Veliki je to gubitak za nas, ali napravili su ono što su morali za svoju zemlju”, u domoljubnom je zanosu rekao izbornik, koji je zajedno sa svojim igračima stekao status prave ikone.

“Naša nacija je ponosna. Došli smo tiho na ovaj turnir, ali uvijek smo znali koliko smo kvalitetni. Gol? Lopta mi je došla ravno u noge i uspio sam se okrenuti s njom. Moja budućnost? U Readingu sam 12 godina, no odlučio sam i prije Eura da je vrijeme za odlazak. Važno je da imam slobodnu budućnost, za mene i za moju obitelj”, nakon utakmice je kazao jedan od junaka Hal Robson-Kanu, koji smatra da je Wales igrao protiv jake Belgije, ali je isto tako spomenuo neke utakmice s Belgijom zadnjih godina i dodao kako su uvijek protiv njih znali igrati. “Sada ipak želimo uživati, a onda se spremiti za polufinale”, zaključio je Hal Robson-Kanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko su zapravo Velšani “unutra”, u turniru, spremni ići do kraja, za svaku loptu, pokazuju i izjave igrača nakon utakmice, svi redom tvrde kako će oni koji ih žele pobijediti, a prije svih to je Ronaldo i njegov sretni Portugal, morati odigrati posebnu utakmicu.

Naravno, navijači Wales doslovno su u transu, slave veliku pobjedu, žive bajku kakvu nisu ni sanjali da će ikada doživjeti. Zasluženo. Samo hrabri pobjeđuju i imaju se čemu nadati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.