Zdravko Mamić u srpskim medijima: ‘Moj kraj u nogometu se bliži, vodio bih Partizan ili Zvezdu’

Foto: fah

Zdravko Mamić popularan je u, kako se to lijepo kaže u hrvatskim medijima opsjednutim regijom, diljem regije, sam tvrdi kako ga više vole na istoku nego u vlastitoj domovini. Mamić je dao veliki intervju za srpski Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

“Gotovo da nema ljubitelja nogometa u Srbiji, navijača Zvezde ili Partizana, koji bar jednom nije rekao: Eh, da nam je Zdravko Mamić. Voljeli ga ili ne, jedno mu morate priznati – sposobnost i moć da napravi novac i stvori veliki klub”, najavlji su veliki intervju s Mamićem u srpskom Blicu, koji u zadnje vrijeme donosi vrlo česte razgovore s hrvatskim sportašima.  Mamić je u razgovoru za Blic pokušao objasniti zašto je, kako kaže, popularniji u Srbiji nego u Hrvatske. Poznato je da većina hrvatskih navijača, bez obzira o kojem se klubu radilo, blago rečeno ne simpatizira Mamića.

“U Hrvatskoj mi skandiraju “Mamiću, Srbine”, “Mamiću, četniče”, a kada dođem u Srbiju, ljudi me poštuju i ne smeta im što sam Hrvat i što se ponosim time. Stalno plaćam tu cijenu. Stoji s jedne strane žal i tuga, a s druge strane komplimenti što je moj rad više prepoznat u drugim sredinama nego u Hrvatskoj. Gdje god da se pojavim – bilo u Srbiji, BiH, Sloveniji ili bilo gdje u Europi, dobijao sam samo komplimente za ono što radim u Dinamu. Očigledno se radi o nekoj ljubomori, zavisti, ne znam kako bih drugačije to objasnio“, kazao je Mamić za Blic te je na pitanje bi li vodio Zvezdu ili Partizan ispalio potvrdno.

“S tim ne bih imao nikakvih problema, zašto ne? Međutim, mislim da se moj kraj u nogometu bliži jer sam umoran. Vodit ću Dinamo dok budemo mogao, a o drugim klubovima i ne razmišljam. Imao sam dosta ponuda i iz inozemstva, nudili su mi da kupe klub i da mi daju 50 posto vlasništva. Nisam otišao jer volim Dinamo i Zagreb. Tu sam, ne bih mijenjao sredinu. Nije to da ja u ovim godinama počinjem sve iz početka u Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj ili Italiji, s novim ljudima i običajima. Siguran sam da bih već sutra mogao otići u inozemstvo, ali ne vidim tamo sebe.”, kazao je Zdravko Mamić u razgovoru koji će sasvim sigurno izazvati nove prijepore i negodovanja u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.