Znakovito je da je Mamić prije nekoliko dana rekao kako je njegov progon ‘instalirao’ Zoran Milanović!

Foto: fah

Ostavka na mjesto dopredsjednika HNS-a, koju je danas nenadano podino Zdravko Mamić, iznenadila je mnoge u Hrvatskoj, navodno i kompletni HNS.  Oni koji nisu zadovoljni Mamićevim obrazloženjem, naravno, traže dalje, iako će teško pronaći ono što traže. Bivši dopredsjednik HNS-a zakopčan je do grla, očito svojim izjavama ne želi dati povoda novim nagađanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znakovito je da je uoči ostavke prije nekoliko dana Mamić jasno na konferenciji za tisak, na kojoj se ipak nije mogao naslutiti ovakav scenarij, rekao kako je “njegov progon instalirao Zoran Milanović.” Što se u međuvremenu promijenilo i što je Mamića, koji nije bio spreman povlačiti se pred protivnikom, natjeralo na uzmak nitko ne zna, pa čak ni njegovi najbliži suradnici, poput izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića, koji je u razgovoru za Sportske novosti rekao kako je Mamićeva ostavka i njega iznenadila.

Navodno Mamić Vrbanoviću ništa nije govorio o svojim nakanama. Zdravko Mamić sasvim sigurno nije “pobjegao” pred Milanovićem, kada bi to bio razlog učinio bi to puno ranije, dok je Milanović imao veliku političku moć kao predsjednik Vlade. No, zbog nečega je otišao.

“Pročitao sam priopćenje kao i svi drugi, iz njega je jasno vidljivo da se radi o osobnoj odluci, što je rezultat brojnih događanja proteklih mjeseci. Respektiram Mamićev stav, ne bih želio ulaziti u motive. On je odgovorna osoba i zna što je najbolje za njega i njegovu obitelj”, rekao je Vrbanović za Sportske novosti i najavio kako će Savez nastaviti normalno funkcionirati, s obzirom kako “HNS ima svoje organe, kao kolektivno tijelo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.