Znate li kolika je vrijednost hrvatske nogometne reprezentacije?

Foto: fah

Većina hrvatskih reprezentativaca unatoč rezultatskom neuspjehu na Euru, dobila je na vrijednosti. Tako danas, s Markom Pjacom kojeg trenutačno nema na popisu, vrijede oko 290 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski igrači, Ivan Rakitić i Luka Modrić, koji su zdržali svoju cijenu nakon Eura, vrijede 48 milijuna eura, dva manje od cijele reprezentacije Islanda.

Ivan Perišić poskupio je oko pet i pol milijuna eura, sa 19 na 25, Marcelo Brozović za dva, a cijena se digla i Anti Ćoriću za gotovo dva milijuna eura, a Marku Rogu za milijun i 200 tisuća.

Marku Pjaci vrijednost je narasla prelaskom u Juventus na 20 milijuna eura, u odnosu na devet koliko je službeno vrijedio uoči EP-a i najveći je dobitnik Europskog prvenstva. Vrijednost je narasla i za Milana Badelja i on danas vrijedi milijun i dvijesto tisuća eura više nego u svibnju, a mogao bi dodatno poskupjeti u siječnju, s deset milijuna eura na 15, nakon što okonča transfer sagu s Milanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domagoj Vida je nastupima u Francuskoj digao svoju cijenu za oko milijun eura, te sad vrijedi oko sedam i pol milijuna. Vrsaljkova situacija u klubu uzrokovala je pad njegove vrijednosti na oko 13,5 milijuna eura, Jedvajevi problemi s ozljedama i neigranje standardno u Leverkusenu prošle sezone također su mu oborili cijenu, ali ipak najviše iznenađuje pad cijene Vedrana Ćorluke – s 9,3 milijuna funti na 7,65, iako je jedan od najbolje plaćenih igrača u Rusiji i bez obzira što je bio jedan od najboljih Hrvata na Euru.

Andrej Kramarić, Duje Čop i Nikola Kalinić neznatno su poskupjeli, a Mandžukić danas košta oko 17 milijuna eura, skoro milijun manje nego prije Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.