Švicarski gardist objavio knjigu recepata za pape

Argentinski “dulce de leche” ili poljski “pierogi” specijaliteti su koje je mladi kuhar, član papinske Švicarske garde, predstavio u knjizi recepata što preko omiljenih jela stanovnika Vatikana, posebice trojice posljednjih papa, približava život u sjedištu Svete Stolice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dulce de leche”, neka vrsta džema od mlijeka, argentinski je recept star stotinu godina, a na jelovniku Vatikana našao se u ožujku 2013. kada i argentinski Papa Jorge Bergoglio.

David Geisser (24) mjesec je dana ranije stigao među švicarske gardiste, nakon profesionalnog obrazovanja u nekoliko uglednih restorana.

Knjigom “U slast, Švicarska gardo” on je u utorak dočarao život u Vatikanu preko jela švicarskih gardista, njihovih svetaca zaštitnika i nekih visokih crkvenih dostojanstvenika, među kojima trojice papa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je poljski jelovnik s nekom vrstom raviola “pierogi” za Ivana Pavla II., bavarski jelovnik za Benedikta XVI., a za papu Franju “empenadas” i “colita de cuadril” (meso na žaru) i “dulce de leche”.

Zapovjednik švicarskih gardista Daniel Anrig komentirao je izdavanje kunarice riječima da se “vojnik može boriti i ratovati tek nakon što je dobro i dovoljno jeo”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.