Mladi pjevač preminuo od predoziranja – sve je upućivalo na to, je li mu se moglo pomoći?

Foto: Instagram

Gustav Åhr, američki rapper pod umjetničkim imenom Lil Peep, umro je od posljedica predoziranja lijekovima protiv anksioznosti. U 21. godini pronađen je mrtav u autobusu kojim je išao na turneju te je bilo predviđeno da navečer nastupa u gradu Tucsonu, piše msn.com. Službeni uzrok smrti nije objavljen, ali dokazi ukazuju na predoziranje Xanaxom, lijekom koji se koristi za suzbijanje napada panike, anksioznih stanja različite težine, povezanima s depresijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj stil života nije sakrivao od svojih obožavatelja. Na društvenim je mrežama objavljivao fotografije i video sadržaje u kojima se jasno vidi da koristi različite supstance i lijekove koji mogu izazvati ovisnost. Video spotovi njegovih pjesama također nisu „uljepšavali“ stvarnost pa su se tako tablete, lijekovi i droga često mogli vidjeti u službenim video spotovima.

Foto: snimka zaslona

Pripadao je glazbenom stilu koji se naziva „emo-hip hop“, a glazbu koju je stvarao opisivali su turobnom. Pjevao je o samoubojstvu, vješticama, prošlim odnosima i uporabi droga. Govorio je i o ovisnosti o kokainu, ecstasyju ili Xanaxu, sve je to prikazivao kao stil života, a istovremeno savjetovao obožavateljima da ne uzimaju spomenute supstance.

„Lil Peep“ je rođen 1996. u New Yorku. Dijete je razvedenih roditelja, a u pubertetskom razdoblju odustao je od škole te polagao internetske tečajeve da bi dobio potvrdu o završetku škole. Posvetio se glazbi i stavljao svoje uratke na Youtube te je već sa 17 godina odselio u Los Angeles u nastojanjima da ostvari pjevačku karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2015. počeo je objavljivati svoje pjesme, a prvi cjeloviti album objavio je u kolovozu 2017. Od tada je bio na turneji koju je trebao zaključiti 17. studenoga, no dva dana ranije je preminuo.

Åhr je na svom Instagramu prije smrti objavio nekoliko fotografija i videa. U jednom je tvrdio da je progutao psilocibin gljive i marihuana koncentrat, a u drugom da je konzumirao šest tableta Xanax. Objavio je i videozapis koji prikazuje nekoliko pokušaja da unese neidentificiranu pilulu u usta prije nego što je uspješno progutao jednu.

Objavu dijeli @lilpeep

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jednoj od fotografija napisao je: „Kada umrem, voljet ćete me“.

Foto: snimka zaslona/Instagram

Objavio je i video uz koji je napisao kako ne dopušta ljudima da mu pomognu, a treba pomoć. Pisao je i kako možda ne umre mlad i bude sretan, a uz to je dodao: „Što je sreća? Imam sreću na 10 sekundi i onda nestane. Postajem umoran od toga“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: snimka zaslona/Instagram

Ljudi iz Gustavove okoline, ali jednako tako javnost, mogli su pratiti njegov život. Stil života većina je prihvatila, a na njegove psihičke, fizičke probleme, ovisnost i suicidalnost nitko nije reagirao. Iako je, prema onome što je pokazivao javnosti, bilo jasno da se radi o problematičnom ponašanju 21-godišnjaka, javnost je takav pristup prihvatila.

Nakon njegove smrti oglasila se i tvrtka “First Acces Entertainment” koja je s njim surađivala i pružala različite usluge vezane uz industriju glazbe i mode. Sarah Stennet iz spomenute kompanije rekla je kako je šokirana i tužna te ne može vjerovati da je Lil Peep htio umrijeti. “Imao je velike ciljeve i snove za budućnost koje je dijelio sa mnom, svojim suradnicima, prijateljima i obitelji”, napisala je Sarah.

Sam Gustav je govorio kako želi postati novi Kurt Cobain, koji je bio američki glazbenik, osnivač i pjevač sastava „Nirvana“, a i on je umro od predoziranja u dobi od 27 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.