Španjolski igrači najavili veliki sudar s Hrvatskom: ”Nema kalkulacija, i mi i Hrvati želimo prvo mjesto”

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija sutra od 16 sati igra odlučujuću utakmicu skupine protiv moćne Španjolske, koju mnogi, uz Norvešku, smatraju glavnim favoritom za zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najboljih španjolskih igrača na ovom Europskom prvenstvu je Alex Dušebajev, 27-godišnji rukometaš koji u momčadi Španjolske donosi brzinu, neophodnu za moderni rukomet.

‘Dobro igramo. Bjelorusija je trajala dok je imala snage, a kasnije smo lako to riješili. Možemo 60 minuta dobro igrati u komadu, to je važno saznanje”, kazao je Dušebajev, koji se osvrnuo i na tvrdnje nekih koji smatraju kako je ova Španjolska jača nego ona od prije dvije godine kada su na Euru osvojili  naslov.

”Dobri jesmo, a jači ne znam, vidjet ćemo protiv Hrvatske. To je sigurno mjerilo, jer Hrvatska spada u svjetski vrh. Zasad je protiv Njemačke izgledalo OK, ali i vi ste dobili Njemačku”, rekao je Dušebajev u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je protiv Hrvatske najopasnije?

”Hrvatskih 5-1 je drugačiji nego naš. S Duvnjakom na sredini, to moramo dobro pripaziti, biti koncentrirani.”

Može li Alex na srednjeg?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Može, ako bude trebalo, imamo i tu varijantu.”

Kako će to sutra završiti?

”Sada ćemo mi dobiti, prošli put ste vi. Nismo vam zaboravili.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako bi sve moglo završiti u Stockholmu, kada će se ovog vikenda odlučivati o medaljama?  ”Tko zna, možda se opet sretnemo. Najvažnije da smo mi stigli do Stockholma.”

Vaš suigrač iz Kielca Igor Karačić?

”Odličan, u formi, veseli me to, jer nakon Eura imamo još posla.”

U velikoj je formi Jorge Maqueda puca te igra čak i više od Alexa Dušebajeva za kojeg svi smatraju da je najbolji igrač ove Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jorge Maqueda je jedan od najiskusnijih Španjolaca danas, igrač mađarskog Szegeda u kojem dijeli minute s našim Lukom Stepančićem. Njegova obrana je ekstra, napad ništa manje. Možda nije prebrz, ali u igri jedan na jedan tu snagu nije lako zadržati.

Španjolska je lako dobila Bjelorusiju?

”Ispalo je tako makar se u prvom dijelu tako nije činilo. Mislim da je naša širina na kraju odlučila, da Bjelorusija to više nije mogla pratiti. Ne bih ja rekao da je prvi dio bio loš, možda je 16 golova tek malo previše, no dobro to smo kasnije sredili i sve je OK.”

Kako dalje, kako protiv Hrvatske?

”Fokus nam je na Stockholmu. Utakmica je važna, ali nije presudna. Hrvatska igra vrlo snažno, vidjelo se to najbolje protiv Njemačke kada se izvukla iz jedne teške situacije i to u finišu kada je Nijemce teško nadigrati. Jako respektiram Hrvatsku, ali mislim da ćemo mi danas pobijediti, vi ste prošla dva puta.”

Misle li Španjolci obraniti naslov koji su osvojili u Hrvatskoj?

”Zašto ne, ako se u ovom ritmu uspijemo prilagoditi, odmoriti, šansa je realna, no i svi drugi tako razmišljaju. Mislim da je to priča u kojoj sva četiri polufinalista imaju istu šansu”, zaključio je Maqueda za Sportske novosti.

Legendarni Julen Aguinagalde i dalje je prvi španjolski pivot, iako su ga mnogi otpisivali u više navrata.  Najvažnije je za njega da je zdrav, a onda je i spreman.

Pobjeda protiv Bjelorusije?

”Nismo protiv Bjelorusije bili 60 minuta na istoj razini, makar smo odigrali dobro cijelu utakmicu. Na vrijeme smo riješili stvari, odigrali ono što je trebalo i nema tu filozofije previše.”

Bit će je protiv Hrvatske?

‘To će sasvim sigurno biti teže. Nepoznanica tu nema, jer svako malo igramo jedni protiv drugih, a i u klubovima nam se putovi spajaju. U takvim utakmicama presuđuje trenutna inspiracija.”

Hoće li biti kalkuliranja na utakmici?

”Neće, mislim da želimo biti prvi i mi i oni.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.