Skup za slobodu satire očito je bio i za devastaciju, opijanje i uriniranje po Zrinjevcu

Trg Nikole Šubića Zrinskog najljepši je park grada Zagreba. Tako se barem nekoć smatralo. Međutim, u posljednje vrijeme pod pokroviteljstvom Poglavarstva Grada Zagreba, nadležnih službi i odgovornih osoba, taj se park devastira namjerno, sustavno i temeljito, izdavanjem razno-raznih dozvola za razno-razne vrste neprimjerenih i vulgarnih remećenja javnog reda i mira, uz pri tom uništavanja javnih površina. Podsjećamo da se javna dobra Grada Zagreba održavaju novcem poreznih obveznika svih građana grada Zagreba.

Posljednji primjer devastacije dogodio se u petak 1. travnja 2016. događanjem koje je nazvano Skupom za slobodu satire i umjetničkog izražavanja “Za satiru spreman”, u organizaciji i po inicijativi tzv. civilnog društva, udruženog u Platformu 112, udrugu Domino i Hrvatskog novinarskog društva te hrvatskih satiričara. Rezultat skupa nije bio nimalo satiričan, već žalostan i deprimirajući, posebice za nas koji smo starosjedioci grada, koji stanujemo na Zrinjevcu, koji volimo taj naš park i trpimo u posljednja vremena sve veća iživljavanja nad javnim dobrima. Pokazalo se to da je taj skup bio skup “Za devastaciju, opijanje i uriniranje po Zrinjevcu spreman”. Sve popraćeno količinom neprimjernih decibela koje su stanovnici Zrinjevca već godinama prisiljeni trpjeti, a ne znamo po čijem dopuštenju i po kakvim to dozvolama se nas uredne platiše gradskih pristojbi terorizira u vlastitim domovima?

 

 

Stanovnici Zrinjevca traže mir, kulturno uživanje u parku Zrinjevac, bez devastacija travnjaka, zelenih površina i cvijeća, bez konzumacije alkohola, jela i hrpe opušaka po travnjacima, bez pokušaja da se na travnjacima pale vatre, travnjaci spaljuju, smećem zatrpavaju, bez uriniranja po površinama parka i svim drugim nekulturnim i necivilizacijskim uništavanja parka koji je zaštićeni spomenik kulture!

Četiri vreće natiskanog smeća rezultat su samo grubog čišćenja poslije jednog takvog “kulturnog” događaja na Zrinjevcu. Trava na dijelovima travnjaka više ne raste, gdje te horde razularenih pijanica protutnje. Zar doista park Zrinjevac treba uništiti, u ime “kulture” neodgovornosti??? Izvršite analizu svojih dozvola, obiđite predstavnike zgrada i stanara na Zrinjevcu, preispitajte kako mi stanovnici Lenucijeve potkove trpimo cjelogodišnji napredak agresije pijanica i vandala, pod krinkom kulture? I naše su kućne veže već dulje vrijeme javni nužnici. I to spada u ta kulturna događanja!

 

Ne zaboravite, nikada u povijesti Zrinjevca nisu se uništavali travnjaci i nasadi, javna dobra, a da to ne bi bilo sankcionirano i spriječeno! Zašto se i tko to sada dopušta? I sve se to događa na Zrinjevcu u godini kada je Hrvatski sabor proglasio godinu hrvatskog velejunaka Nikole Šubića Zrinskog!? Nije moguće? Fotografije ipak sve govore.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr
Photo: Damir Borovčak