Što s viškom šunke od Uskrsa?

Koju god šunku kupili za Uskrs i kako god je pripremili, često se dogodi da vam ostane viška. Umjesto da jedete sendviče sa šunkom napravite niz maštovitih jela – oživite šunku uz jednostavne kuharske ideje, navodi datoura.org.

Napravite jednostavnu kajganu s komadićima kuhane šunke ili kockice šunke dodajte proljetnoj fritaji.

Hladna salata od sjeckanog povrća i voća osvježavajuće je jelo, a odlično će vam odgovarati kombinacija luka, kruški, kuhanih jaja i šunke. Ili jednostavno napravite toplo-hladnu salatu s tjesteninom, mesom i povrćem.

Jednostavno ispecite palačinke, napunite ih sirom i šunkom pa ispohajte. U drugoj varijanti palačinke nemojte pohati, a umjesto sira odaberite svježu salatu.

palačinke šunka

Nije loše niti staviti kockice šunke u proljetnu juhu – to će joj dati jači okus.

Skuhajte grah sa šunkom ili šunku upotrijebite za pripremu umaka bolognese.

Šunku ispohajte pa poslužite uz salatu od sezonskog povrća.

Zamijesite tijesto za pizzu, i ispecite je sa šunkom.

Šunku pomiješajte s kuhanom tjesteninom, povrćem, sirom, svježim jajima i vrhnjem pa zapecite u pećnici i poslužite uz hrskavu zelenu salatu.

Pileća prsa napunite šunkom, sirom i začinima, zarolajte u oblik valjka pa skuhajte u vodenoj kupelji ili ispecite na tavici.

Ispecite krumpir s komadićima šunke ili je upotrijebite u slanim muffinima.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/datoura.org
Photo: jeffreyw/Flickr