Koju god šunku kupili za Uskrs i kako god je pripremili, često se dogodi da vam ostane viška. Umjesto da jedete sendviče sa šunkom napravite niz maštovitih jela – oživite šunku uz jednostavne kuharske ideje, navodi datoura.org.
Napravite jednostavnu kajganu s komadićima kuhane šunke ili kockice šunke dodajte proljetnoj fritaji.
Hladna salata od sjeckanog povrća i voća osvježavajuće je jelo, a odlično će vam odgovarati kombinacija luka, kruški, kuhanih jaja i šunke. Ili jednostavno napravite toplo-hladnu salatu s tjesteninom, mesom i povrćem.
Jednostavno ispecite palačinke, napunite ih sirom i šunkom pa ispohajte. U drugoj varijanti palačinke nemojte pohati, a umjesto sira odaberite svježu salatu.
Nije loše niti staviti kockice šunke u proljetnu juhu – to će joj dati jači okus.
Skuhajte grah sa šunkom ili šunku upotrijebite za pripremu umaka bolognese.
Šunku ispohajte pa poslužite uz salatu od sezonskog povrća.
Zamijesite tijesto za pizzu, i ispecite je sa šunkom.
Šunku pomiješajte s kuhanom tjesteninom, povrćem, sirom, svježim jajima i vrhnjem pa zapecite u pećnici i poslužite uz hrskavu zelenu salatu.
Pileća prsa napunite šunkom, sirom i začinima, zarolajte u oblik valjka pa skuhajte u vodenoj kupelji ili ispecite na tavici.
Ispecite krumpir s komadićima šunke ili je upotrijebite u slanim muffinima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa