(UŽIVO) Hrvatski sabor danas o žičarama

Foto: Snimka zaslona

Hrvatski sabor radni će tjedan u petak završiti raspravom o konačnom prijedlogu zakona o žičarama koji mu je poslala Vlada, a kojim se uređuje gradnja novih žičara, davanje koncesije, uvjeti za rad i održavanje žičare i druga pitanja.

Zakon propisuje da žičara smije raditi i prevoziti osobe na temelju odobrenja za rad kojeg na zahtjev upravitelja žičare, pravne osobe odgovorne za siguran rad žičare, daje ministarstvo nadležno za promet na rok od godine dana.

U konačnom tekstu zakona, u odnosu na tekst iz prvog čitanja, smanjen je broj godina radnog iskustva potrebnih za inspektore za žičare sa pet na tri. Time je prihvaćena primjedba iz saborske rasprave da su uvjeti za inspektore bili prerestriktivni.

Propisano je i da će se način i uvjeti obračuna naknade za koncesije urediti uredbom koju će donijeti Vlada, a ne pravilnikom kako je prvotno bilo predviđeno.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina/gs