Site icon narod.hr

Bečka štrudla s trešnjama – za prste polizati!

Foto: slatkisvijet.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provjerite jednostavan recept za ukusnu i sočnu štrudlu s trešnjama, jogurtom i grizom kojeg možete pripremiti paralelno s ručkom. Recept za štrudlu preporuča Slatki svijet!

Sastojci

Nadjev od jogurta i griza

3 jaja
400 g tekućeg jogurta (2 čaše)
1 čaša šećera
2 vanilin šećer
1 1/2 čaše griza
1 prašak za pecivo
1 čaša ulja

Premaz

200 g tekućeg jogurta (1 čaša)
1 vanilin šećer

Ostalo

500 g kora za savijače (10 kom)
900 g odkoštenih trešanja

Priprema

Jaja izmutite sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jogurt i ulje. Zatim dodajte griz i prašak za pecivo pa pjenjačom sve izmiješate tako da dobijete glatku smjesu bez grudica.

Pripremljenu smjesu ostavite sat vremena u hladnjaku da se malo zgusne.

Dvije kore za savijače stavite na radnu površinu, premažite ih sa malo nadjeva od jogurta i griza, posipajte s trešnjama pa lijepo zarolajte.

Isto ponovite i sa ostatkom kora, nadjeva i trešanja tako da ukupno dobijete pet štrudla.

Štrudle posložite jednu do druge u lim za pečenje kojeg ste prethodno malo nauljili.

Štrudlu premažite jogurtom i posipajte vanilin šećerom pa pecite cca 20-25 minuta na temperaturi od 170°C, dok ne poprimi lijepu zlatno smeđu boju.

Štrudlu s trešnjama poslužite vruću ili ohlađenu, kako volite!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version