Site icon narod.hr

Bez pečenja: Bombastični cheesecake s Nutellom i lješnjacima

Foto: Slatki svijet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bombastična poslastica s Nutellom i lješnjacima! Popularni Cheesecake bez pečenja jedan je od rado viđenih kolača u svakom domu!

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci
Podloga od keksa
200 g mljevenog keksa
100 g lješnjaka
100 g maslaca
Sastojci za kremu
600 g krem sira (ABC i sl.)
200 ml slatkog vrhnja
400 g Nutelle

Priprema
Krem sir pola sata prije pripreme kolača izvadite da se malo temperira. Nutellu također držite na sobnoj temperaturi kako ne bi bila pretvrda za miksanje

Lješnjake kratko tostirate u pećnici ili na tavici ohladite pa sitno nasjeckajte. Kekse sameljite i pomiješajte sa sitno nasjeckanim lješnjacima i otopljenim maslacem. Pripremljenu smjesu lagano utisnite na dno okruglog kalupa za torte (26 cm).

U veću zdjelu stavite sve sastojke za kremu i miksajte ih na laganoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine. Slatko vrhnje ne trebate zasebno miksati u šlag. Samo ga ulijte u zdjelu zajedno s ostalim sastojcima i sve skupa izmiksajte. Meni je krema bila dovoljno slatka od Nutelle, ali ako želite možete dodati malo šećera u prahu.

Preko podloge od keksa i lješnjaka izlijte pripremljenu kremu. Cheesecake spremite u hladnjak na nekoliko sati, a najbolje preko noći. Idući dan pažljivo uklonite obruč od kalupa i poslužite se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version