Site icon narod.hr

Bez pečenja: Cheesecake s bijelom čokoladom

Foto: slatki svijet

Ako i vi volite jednostavne deserte onda svakako isprobajte recept za ovaj ukusan i lagani cheesecake s bijelom čokoladom. U smjesu od sira i čokolade po želji možete umiješati i svježe voće kao što su maline ili jagode. Recept donosi portal Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Podloga od keksa
120 g mljevenog keksa
65 g maslaca
Krema od sira
200 g bijele čokolade
300 g krem sira
150 ml slatkog vrhnja

Priprema

Mljevene kekse pomiješate s otopljenim maslacem pa ravnomjerno utisnite na dno okruglog kalupa za pečenje promjera 20 cm. Za pripremu torte u kalupu promjera 26-28 cm poduplajte količinu svih sastojaka. Prije nego što stavite kekse u kalup, dno i stranice kalupa obložite masnim papirom.

Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijelu čokoladu otopite na pari pa pomiješajte s krem sirom sobne temperature. Dodajte izmiksani šlag pa sve još kratko izmiksajte mikserom na najmanjoj brzini.

Kremu izlijte preko podloge od keksa i lijepo zagladite. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati. Poslužite samostalno ili uz dodatak svježeg voća ili voćnog preljeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version