Brz i jednostavan: 15-minutni kolač s jagodama i keksima!

Foto: slatkisvijet.com

Recept za ovaj jednostavan kolač s keksima i pudingom dolazi u mnogo inačica i svatko ima svoj najdraži recept, a ovo je moj! S dodatkom jagoda i bijele čokolade. Nadam se da će vam se svidjeti!

Recept nam donosi Slatki svijet.

Sastojci

1 l mlijeka
60 g šećera
2 vanilin šećera
3 praška za puding s okusom vanilije
250 g Petit beurre keksa + 15tak keksića za podlogu
200 g maslaca
200 g bijele čokolade
200 g kiselog vrhnja
500 g svježih jagoda

Priprema

Jagode operite, posušite i izrežite na kockice.

Prašak za puding razmutite u cca 2 dl mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom i vanilin šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri nekoliko minuta dok se ne zgusne.

U kuhani još vrući puding dodajte maslac i bijelu čokoladu pa miješajte kremu dok se maslac i čokolada ne otope. Zatim umiješajte kiselo vrhnje.

Na kraju umiješajte razlomljene kekse i jagode.

Dno kalupa (cca 30×35 cm) prekrijte keksima pa preko njih izlijte pripremljenu smjesu. Lijepo sve poravnajte pa prekrijte vrh kolača prozirnom folijom. Ostavite kolač da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga spremite u hladnjak na nekoliko sati, a najbolje preko noći. Kada se kolač ohladi, ako želite možete ga premazati s 300-400 ml tučenog slatkog vrhnja.

Dobar tek! 🙂

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.