Kolačići s jabukama jednostavan su i brz desert kojeg možete pripremiti kao palačinke ili ovako nalik jabukama u šlafroku koristeći Zenker kalup za donut kolačiće/jabuke u tijestu.
Pečene kolačiće posipajte šećerom u prahu ili uvaljajte u mješavinu kristal šećera i cimeta. Za koju god varijantu se odlučite sigurno će vam biti ukusno, piše Slatki svijet.
Sastojci
2 jaja
4 žlice šećera
2 vanilin šećera
prstohvat soli
1 žličica cimeta
250 g glatkog brašna
100 ml ulja
200 ml mlijeka
150 g krupno naribanih jabuka
Priprema
Jaja, šećer i vanilin šećer izmutite kratko pjenjačom. Dodajte sol, cimet te naizmjenično dodajte brašno i mlijeko/ulje. Smjesu dobro izmiješajte tako da nema grudica. Na kraju umiješajte i krupno naribane jabuke.
Zenker kalup za donut kolačiće/jabuke u tijestu namastite i lagano pobrašnite. U svaki utor stavite po dvije žlice pripremljene smjese. Kolačiće pecite 12-15 minuta na 180°C, dok ne poprime lijepu zlatno žutu boju.
Pečene kolačiće odmah izvadite iz kalupa tako što ćete kalup preokrenuti na čistu kuhinjsku površinu. Kalup ne morate ponovno mastiti, samo ga ponovno napunite ostatkom smjese i dalje pecite kolačiće. Od navedene količine smjese dobit ćete 14 kolačića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa