Site icon narod.hr

Brzo i jednostavno – Lisnata srca s džemom od jagoda

srca

Foto: Slatki svijet

Lisnato tijesto, mislim naravno na ono kupovno, jako je dobro za pripremu brzih i jednostavnih slastica. Ja sam ga ovaj put iskoristila za izradu kolačića s džemom od jagoda, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: slatki svijet

Sastojci

Priprema

Lisnato tijesto tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini pa rezačima za kekse u obliku srca izrezujte tijesto. Ja imam Zenker komplet rezača za kekse različitih veličina srca, a za ove kolačiće koristila sam najmanji oblik.

Foto: Slatki svijet

Na svako drugo srce stavite malo džema od jagoda. Možete naravno koristiti i džem od nekog drugog voća ili čokoladni namaz, kako više volite.

Rubove preostalih srca premažite s malo hladne vode tako da se rubovi kasnije bolje prilijepe kada budete spajali srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Slatki svijet

Rubove prstima lagano pritisnite da se tijesto zalijepi, a zatim ih još malo pritisnite vilicom. Kolačiće premažite razmućenim jajetom i pecite ih 6-8 minuta na 180°C, ovisno o jačini pećnice. Kada dobiju zlatno smeđu boju gotovi su. Poslužite ih tople ili ohlađene, samo ih barem kratko ohladite nakon pečenja jer je džem u njima kipući!

Foto: Slatki svijet
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version