Isprobajte najbolji recept za slatku zlevanku s kupinama! U nedostatku svježeg voća, kupine jednostavno zamijenite omiljenim pekmezom.
Recept donosi portal Slatki svijet.
Sastojci
3 jaja
200 g šećera
200 ml ulja
120 g glatkog brašna
130 g kukurznog brašna
1 praška za pecivo
3 tekuća jogurta (3×180 g)
300 g svježih kupina
200 g kiselog vrhnja
Priprema
Jaja izmiksajte sa šećerom i uljem. Dodajte obje vrste brašna, prašak za pecivo i jogurte pa sve još kratko izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
Smjesu izlijte u namaščen i pobrašnjen kalup za pečenje (30×30 cm) pa ravnomjerno rasporedite kupine.
Zlevanku pecite 20 minuta na temperaturi od 180 °C pa ju premažite s kiselim vrhnjem i zapecite još dodatnih 5 minuta.
Poslužite toplo ili hladno. Prije posluživanja zlevanku možete posipati šećerom u prahu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasa