Site icon narod.hr

Čokolada ili jagode: Jednostavan puding kolač s rupama

puding

Foto: slatki svijet

Jednostavan, ukusan i dekorativan puding kolač s rupama. Možete ga pripremiti s čokoladnim pudingom ili pudingom od jagoda, sa ili bez dodatka voća na vrhu! Recept za Slatki svijet donosi Jannette Razum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Biskvit
4 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer
100 ml ulja
150 ml mlijeka
150 g brašna
1 prašak za pecivo

VERZIJA I: Puding krema od jagoda
500 ml mlijeka
3 žlice šećera
1 prašak za puding s okusom jagode
100 g maslaca
150 g svježih jagoda

VERZIJA II: Puding krema od čokolade
500 ml mlijeka
3 žlice šećera
1 prašak za puding s okusom čokolade
50 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
1 žličica arome ruma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Za pripremu biskvita jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte mlijeko, ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo pa sve lagano izmiksajte na najmanjoj brzini.

Kalup u kojem ćete peći biskvit namastite i pobrašnite ili obložite masnim papirom. Ukoliko izaberete manji kalup, kolač će biti nesto viši i samo pečenje će se malo produžiti ili obrnuto ako se odlučite za širi/veći kalup.

Smjesu izlijte u pripremljen kalup i pecite 20-30 minuta na temperaturi od 180°C. Čačkalicom provjerite je li kolač pečen. Pečeni, vrući biskvit izbušite kuhačom i odmah pripremite kremu od pudinga. Kremu možete pripremiti i netom prije nego će biskvit biti gotov, tako da ju odmah imate spremnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KREMA S JAGODAMA
Prije nego što započenete s pripremom kolača, jagode operite i narežite na manje komade pa ostavite da se ocijede.
Prašak za puding razmutite sa šećerom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, umiješajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Kuhani puding maknite s vatre pa umiješajte na kockice izrezan maslac i miješajte dok se ne otopi. Vrući puding izlijte preko biskvita kojeg ste prethodno izbušili kuhačom. Žlicom svakako prođite nekoliko puta preko biskvita kako bi krema popunila sve rupice. Preko kreme od pudinga rasporedite ocijeđene jagode (lagano ih utisnite). Prije posluživanja kolač ohladite najprije na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.

ČOKOLADNA KREMA
Ukoliko se odlučite za čokoladnu kremu, pripremite na jednak način kao i puding od jagoda. Kada dodate maslac dodajte i čokoladu te aromu ruma pa sve dobro izmiješajte. Dalje pripremajte kolač kako je gore opisano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version