Svima dobro poznate Ferrero Rocher kuglice pretvorili smo u tortu, i to zdravu tortu, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
Za biskvit
200 g pečenih lješnjaka
4 žlice kokosovog ulja
4 žlice javorovog sirupa
1 žličica vanilije u prahu
80 g kakao praha
prstohvat soli
Za kremu
200 g indijskih oraščića
1/2 šalice vode
4 žlice kokosovog ulja
1/2 žličice vanilije
3 žlice javorovog sirupa
50 g kakao praha
prstohvat soli
Priprema
Biskvit
1. Lješnjake peći u pećnici na 150 stupnjeva cca 15 minuta, zatim ih oguliti.
2. Usitniti lješnjake u blenderu, pa im dodati vaniliju, sol, javorov sirup i kokosovo ulje, nastaviti blendati.
3. Dodati i kakao pa blendati dok se ne formira ljepljiva smjesa.
4. Smjesu utisnuti u okrugli kalup za torte promjera 25cm
Krema
1. Indijske oraščiće ostaviti preko noći u vodi s prstohvatom soli.
2. Izblendati indijske oraščiće, vodu, javorov sirup, sol i vaniliju.
3. Dodati kokosovo ulje i kakao, blendati do glatke strukture.
4. Kremu izliti preko biskvita, dekorirati sjeckanim lješnjacima, pa ostaviti u frižideru najmanje 3 sata, optimalno bi bilo preko noći.
Slatki savjet
Kada sam prvi put radila ovu tortu, pojela sam pola biskvita prije nego sam napravila kremu, jer je mirisom i okusom isti kao Ferrero, tako da savjetujem ili dobro se najesti prije pravljenja torte, ili poduplati sastojke za biskvit!