S palačinkama je teško pogriješiti, a pogotovo kad su punjene sa ukusnim slatkim punjenjem. Palačinke kakve su radile naše bake, odličan su i brz slatki obrok koji ne može pasti u zaborav.
Recept prenosimo sa portala Slatki svijet.
Sastojci
Tijesto za palačinke
375 ml mlijeka
250 g glatkog brašna
1 jaje
1 žlica šećera
prstohvat soli
Sastojci za nadjev
250 g svježeg sira
2 jaja
3 žlice šećera
naribana korica 1/2 limuna
3-4 žlice kiselog vrhnja
1 vanilin šećer
Priprema
U zdjelu stavite jaja, šećer i sol pa sve zajedno lagano izmutite u glatku smjesu. Naizmjenično dodajte mlijeko i brašno i miješajte cijelo vrijeme kako se nebi stvorile grudice. Smjesu za palačinke ostavite neka odstoji 15 minuta. U tavu za palačinke ulijte malo ulja. Kada se ulje dobro ugrije možete početi peći palačinke. Jaja izmiksajte sa šećerom, sirom i limunovom koricom pa punite pečene palačinke, zamotajte ih i posložite u kalup za pečenje. Palačinke premažite kiselim vrhnjem, posipajte vanilin šećerom i pecite 20-tak minuta na temperaturi od 180 ºC.