Site icon narod.hr

Fine zapečene palačinke sa sirom nestat će u trenu

Foto: Slatki svijet

S palačinkama je teško pogriješiti, a pogotovo kad su punjene sa ukusnim slatkim punjenjem. Palačinke kakve su radile naše bake, odličan su i brz slatki obrok koji ne može pasti u zaborav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept prenosimo sa portala Slatki svijet.

Sastojci
Tijesto za palačinke
375 ml mlijeka
250 g glatkog brašna
1 jaje
1 žlica šećera
prstohvat soli
Sastojci za nadjev
250 g svježeg sira
2 jaja
3 žlice šećera
naribana korica 1/2 limuna
3-4 žlice kiselog vrhnja
1 vanilin šećer

Priprema
U zdjelu stavite jaja, šećer i sol pa sve zajedno lagano izmutite u glatku smjesu. Naizmjenično dodajte mlijeko i brašno i miješajte cijelo vrijeme kako se nebi stvorile grudice. Smjesu za palačinke ostavite neka odstoji 15 minuta. U tavu za palačinke ulijte malo ulja. Kada se ulje dobro ugrije možete početi peći palačinke. Jaja izmiksajte sa šećerom, sirom i limunovom koricom pa punite pečene palačinke, zamotajte ih i posložite u kalup za pečenje. Palačinke premažite kiselim vrhnjem, posipajte vanilin šećerom i pecite 20-tak minuta na temperaturi od 180 ºC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version