Slatke bundeve, jabuke i kruške: Ukusni jesenski crumble s bundevom!

Foto: slatkisvijet.com

Slatki drobljenac… Bundeva, u ovom slučaju Butternut tikva, jabuke i kruške glavni su sastojci ovog ukusnog jesenskog deserta!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Suhi sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60 g zobenih pahuljica
60 g zobenog brašna*
50 g krupno sjeckanih lješnjaka
4 žlice smeđeg šećera
1 žličica cimeta
70 g hladnog maslaca (nareznog na kockice)

Voćni nadjev:

300 g bundeve
1 veća jabuka
1 veća kruška
sok od 1/2 limuna
2 žlice smeđeg šećera
1 vanilin šećer

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

*Zobeno brašno dobit ćete tako da zobene pahuljice usitnite u blenderu.

Bundevu ogulite, narežite na kockice pa kuhajte u vodi dok malo ne omekša. (Polu)kuhanu bundevu istresite u cjedilo i ostavite da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zobene pahuljce i brašno pomiješajte s lješnjacima, maslacem, šećerom i cimetom pa vilicom sve izgnječite tako da dobijete mrvičastu smjesu.

Ohlađenu bundevu pomiješajte s jabukama i kruškama koje ste očistiti i narezali na kockice. Dodajte šećer, vanilin šećer i limunov sok pa sve izmiješajte.

Manji kalup za pečenje obložite masnim papirom. Na dno rasporedite pola smjese od zobenih pahuljica, zatim ravnomjerno rasporedite voće. Po vrhu posipajte ostatak smjese od zobenih pahuljica.

Crumble pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180°C. Pečeni crumble pustite malo da se ohladi, a zatim ga poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.