Site icon narod.hr

Iskoristite kraljicu jeseni: Sočan kolač od bundeve

Foto: Slatki svijet

Jednostavan, jesenski kolač koji se priprema od nekoliko osnovnih sastojaka. U ovom slučaju, za sočnost i odličan okus kolača zaslužna je kraljica jeseni – bundeva, piše Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Priprema

Prije svega, za pripremu ovog kolača trebat će vam pire od bundeve. Bundevu (ja sam koristila butternut) prerežite na pola, očistite koštice i stavite ju u lagano nauljen dublji lim za pečenje. Lim prekrijte folijom pa pecite bundevu 50-60 minuta dok ne omekša. Meso bundeve odvojite od kože te ga izmiksajte u blenderu odvojite 300 g za kolač, a ostatak spremite u hladnjak pa iskoristite kroz par dana za ukusnu jesensku juhicu, njoke ili palačinke.

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte pire od bundeve i ulje. Smjesu izmiješajte pa dodajte suhe sastojke – prosijano brašno i prašak za pecivo te sol i pumpkin spice začine. Ako nemate pumpkin spice začine možete staviti malo cimeta. Nije zamjena i nije isto, ali fino paše u kolaču.

Na kraju u smjesu umiješajte i čokoladu. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje. Idealan je za ovu količinu smjese. Kolač pecite 50 minuta na 180°C. Pred kraj pečenja čačkalicom provjerite je li kolač pečen. Ako je, izvadite ga iz pećnice i ostavite 10-15 minuta na sobnoj temperaturi da se malo ohladi. Zatim ga pažljivo preokrenite, izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi do kraja. Poslužite uz mlijeko, čaj ili kavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version