Site icon narod.hr

Isprobajte osvježavajući domaći sladoled od vanilije

Foto: Slatki svijet

Domaći sladoled od vanilije. Naučite kako kod kuće jednostavno možete pripremiti jedan od najomiljenijih okusa sladoleda!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci
4 žumanjka
1 mahuna vanilje
250 ml + 2 žlice punomasnog mlijeka
250 ml vrhnja za šlag (36% mm)
70 g šećera
1 žlica gustina

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlijeko i vrhnje za šlag ulijete u lonac, dodajte sjemenke i mahunu vanilije pa zagrijte do vrenja. Maknite s vatre, poklopite i ostavite pola sata neka odstoji na sobnoj temperaturi. Ovo radimo kako bi mlijeko upilo čim više arome vanilije.

Nakon pola sata smjesu ponovno zagrijte do vrenja. Žutanjke dobro izmiksajte sa šećerom tako da dobijete gustu, svijetlu masu. Gustin razmutite u dvije žlice mlijeka pa pomiješajte sa izmiksanim žutanjcima.

U zdjelu sa žutanjcima ulijte vrelo mlijeko, samo izbacite mahunu vanilije. Ukoliko vam smetaju sjemenke, mlijeko procijedite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve dobro izmiješajte, najbolje pjenjačom pa vratite natrag na vatru i kuhajte nekoliko minuta dok se masa lagano ne zgusne. Maknite kremu s vatre i ostavite neke se ohladi na sobnoj temperaturi. Površinu kreme možete prekriti prozirnom folijom kako se nebi stvorila korica. Najboje je da kremu ostavite preko noći u hladnjaku.

Idući dan kremu ulijte u aparat za sladoled i hladite 20-25 minuta. Zatim je premjestite u kutiju s poklopcem i stavite u zamrzivač na dva sata.

Ukoliko nemate aparat za sladoled, smjesu ulijte u hermetički zatvorenu posudu i spremite u zamrzivač na 4-5 sati. Sladoled svakih pola sata promiješajte kako bi spriječili stvaranje kristalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version