Site icon narod.hr

Jaje na oko – recept koji će se mališanima sigurno svidjeti

Simpatični keksići koji podsjećaju na pečeno jaje na oko osvojit će vaše mališane! A i sama izrada će im sigurno biti zabavna, piše slatkisvijet.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto za kekse
250 g glatkog brašna
100 g hladnog maslaca
prstohvat soli
5 žlica šećera u prahu
1 vanilin šećer
4-6 žlica hladnog mlijeka

Šećerna glazura
150 g šećera u prahu
6-8 žlica limunovog soka

Ostalo
15-20 polovica marelica ili breskvi iz kompota

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Pećnicu zagrijte na temperaturu od 180°C.

U većoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, šećer u prahu i vanilin šećer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte na kockice izrezan maslac I rukama ga utrljajte u brašno tako da dobijete mrvičasto tijesto. Dodajte četiri žlice mlijeka i lagano sve mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Po potrebi dodajte još jednu do dvije žlice mlijeka.

Tijesto tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini, na debljinu 5 mm. Izrežite krugove promjera 7-9 cm. krugove složite jedan do drugoga na lim za pečenje kojeg ste prekrili masnim papirom.

Kekse pecite 8-10 minuta, odnosno dok rubovi ne porumene. Pečene kekse ostavite neka se ohlade na limu za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Breskve, odnosno marelice ocijedite i posložite ih papirnati kuhinjski ručnik kako bi se ocijedio sav višak tekućine.

Šećer u prahu pomiješajte s limunovim sokom tako da dobijete gustu smjesu. Šećernu glazuru premažite sve ohlađene kekse,a zatim na sredinu keksa stavite po jednu polovicu dobro ocijeđene marelice ili breskve.

Ostavite kekse da se osuše, a zatim ih poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version