Site icon narod.hr

Jednako ukusne bile tople ili hladne: Kroštule!

Foto: slatkisvijet.com

  1. Fanjki, kroštule ili hroštule… tradicionalni hrvatski recept. Kroštule se pripremaju vrlo jednostavno, a jednako su ukusne tople i hladne!

Recept nam donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

500 g glatkog brašna
2 jaja
3 žutanjka
1 žlica šećera
1 žlica ruma
10-12 žlica mlijeka
šećer u prahu za posipavanje

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaja i žutanjke izmutite pjenjačom pa dodajte u brašno koje ste prosijali u veću zdjelu. Zatim dodajte šećer, rum i malo po malo mlijeka pa umijesite glatko tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite sat vremena u hladnjaku.

Tijesto malo premjesite pa razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini i izrezujte dugačke i uske trake, približno 2×15 cm. Fanjke propletite na razne načine ili ih ostavite u obliku traka.

U dubljem loncu zagrijte ulje. Kada drvenu kuhaču uronite u ulje i oko nje se počnu stvarati mjehurići znati će te da ulje dovoljno zagrijano. Dodajte po nekoliko fanjaka i pecite ih uz neprestano miješanje dok ne poprime zlatno žutu boju, otprilike pola minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version