Site icon narod.hr

Jednostavan biskvitni kolačić s prženim lješnjacima, bijelom čokoladom i rumom

Foto: Slatki svijet

Jednostavan biskvitni kolačić s prženim lješnjacima, bijelom čokoladom i rumom. Idealan za duga vikend druženja i kave s obitelji i prijateljima, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Slatki svijet

Sastojci

Biskvit s lješnjacima

Čokoladna glazura

Priprema

Čokoladu otopite na pari i ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom. Smjesu miksajte 2-3 minute dok ne postane gusta i svijetla. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i maslac sobne temperature pa sve još kratko izmiksajte.

Foto: Slatki svijet

Zatim dodajte rum te prosijano brašno i prašak za pecivo. Na kraju umiješajte i mljevene lješnjake. Prije nego ih sameljete lješnjake obavezno prepržite na tavici ili pećnici, imat će puno bolju i bogatiju aromu.

Pripremljenu smjesu izlijte u duguljasti kalup za pečenje. Ja sam ga pekla u Zenker kalupu za srneći hrbat. Prije nego izlijete smjesu, kalup prethodno namastite i pobrašnite ili posipajte krušnim mrvicama. Srneći hrbat pecite cca 35-40 minuta na 180 C°. Čačkalicom provjerite je li kolač dovoljno pečen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečeni kolač ostavite 5 minuta u kalupu, zatim ga pažljivo izvadite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ohlađeni kolač prelijte otopljenom bijelom čokoladom i posipajte s malo sjeckanih lješnjaka.

Foto: Slatki svijet
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version