Site icon narod.hr

Jednostavan popodnevni desert uz kavu ili čaj!

Foto: slatkisvijet.com

Kolač s kruškama i kupinama je mekani biskvit ispunjen kruškama, kupinama i bademima. Recept za ovaj jednostavan a ukusan kolač donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

200 g + 1 žlica šećera
115 g maslaca sobne temperature
2 jaja
200 g jogurta
1 žličica limunove korice
1 žličica arome vanilije
½ žličice arome badema
200 g glatkog brašna
60 g griza
½ žličice cimeta
½ žličice soli
½ praška za pecivo
3 veće kruške
150 g kupina
30 g krupno sjeckanih badema

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brašno, griz, sol, cimet i prašak za pecivo pomiješajte u zdjelici pa ostavite sa strane.

U zasebnoj zdjeli šećer izmiksajte s maslacem.

Dodajte jaja pa sve još kratko izmiksajte. Dodajte jogurt, arome badema i vanilije te limunovu koricu. Smjesu malo promiješajte pa dodajte suhe sastojke i miješajte ili miksajte na najmanjoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremljenu smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom.

Kruške ogulite, očistite i narežite na komade željene veličine.

Preko biskvitne smjese ravnomjerno rasporedite pripremljene kruške, a zatim kupine i bademe. Kolač posipajte jednom žlicom šećera i stavite ga u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolač pecite 35-40 minuta.

Ohlađeni kolač posipaje šećerom u prahu pa poslužite uz kavu ili čaj!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version