Jednostavne biskvitne tortice s voćem i ukusnom kremom od gustina i slatkog vrhnja. Ne zahtijevaju puno vremena, a osim što su ukusne jako su lijepe i dekorativne.
Recept nam donosi Slatki svijet.
Sastojci
Biskvitne tortice
2 jaja
80 g šećera
1 vanilin šećer
100 ml ulja
100 ml mlijeka
1 punija žličica praška za pecivo
140 g glatkog brašna
100 g šumskog voća
Krema od slatkog vrhnja
200 ml slatkog vrhnja
5 žlica mlijeka
20 g gustina
2 vanilin šećera
Priprema
Jaja i šećer izmutite pjenjačom pa dodajte ulje i mlijeko.
Brašno i prašak za pecivo prosijte pa dodajte u tekuću smjesu. Pjenjačom kratko sjedinite sve sastojke, a na kraju umiješajte šumsko voće, svježe ili zaleđeno. Umjesto šumskog voća možete koristiti i maline, breskve, marelice i sl.
Pripremljenu smjesu ravnomjerno rasporedite u Zenker kalupe za mini pite. Kalupe prethodno namastite i pobrašnite. Kolačiće pite pecite cca 18 minuta na 180°C, dok ne poprime lijepu zlatno smeđu boju. Pečene kolačiće zajedno s kalupima okrenite naopako i malo ih pritisnite kako bi se izravnao „brijeg“ koji nastane tijekom pečenja. Učinite to oprezno uz pomoć kuhinjske rukavice ili krpe.
Gustin razmutite u mlijeku. Slatko vrhnje zagrije do vrenja, dodajte vanilin šećer i razmućeni gustin i kuhajte kratko na laganoj vatri dok ne dobijete gustu kremu kao puding. Toplu kremu ulijte u tople biskvite. Ohlađene tortice ukrasite voćem po želji, ja sam ih ukrasila borovnicama, ribizlima i breskvama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa