Site icon narod.hr

Jednostavni i prhki Alfajores keksići

Foto: Slatki svijet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alfajores su jednostavni, prhki keksići koji se tradicionalno pripremaju u latinoameričkim zemljama i Španjolskoj. Tradicionalno se nadijevaju dulce de leche ili karamel kremom, a ponekad se rubovi uvaljaju u kokos.

Recept za kolačiće koji se tope u ustima donosi portal Slatki svijet.

Sastojci


200 g maslaca sobne temperature
150 g šećera
3 žutanjka (L)
250 g glatkog brašna
250 g gustina
2 žličice praška za pecivo
½ žličice soda bikarbone
hladna voda po potrebi

Priprema

Maslac sobne temperature i kristal šećer miksajte 2-3 minute. Dodajte žutanjke pa sve još kratko izmiksajte.

Brašno, gustin, prašak za pecivo i soda bikarbonu prosijte u zasebnu zdjelu pa umiješajte u smjesu od maslaca, šećera i žutanjaka. Sve skupa još kratko izmiksajte spiralnim nastavcima za miksanje. Po potrebi dodajte 1-2 žlice hladne vode. Tijesto oblikujte u kuglu, omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak barem na sat vremena, dok ne očvrsne.

Rashlađeno tijesto ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi, a zatim ga razvaljajte na 3-4 mm debljine. Tijesto valjajte na lagano pobrašnjenoj površini ili na papiru za pečenje. Ako vam tijesto postane ljepljivo i premekano, vratite ga nakratko u hladnjak.

Od tijesta izrezujte željene oblike, kružiće, srca i sl. Keksiće pecite na masnom papiru 8-10 minuta na 180°C. Keksiće ohladite te ih mažite punjenjem po želji. Tradicionalno se pune dulce de leche kremom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version