Site icon narod.hr

Jednostavno, a fino: Sočna čokoladna torta s rogačem

Foto: slatkisvijet.com

Tako jednostavno, a tako fino za nepce. Isprobajte ovaj divan recept za sočnu čokoladnu tortu s rogačem, bez brašna te aromatičnim premazom od višanja i ruma koji donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Biskvit s rogačem

200 g čokolade za kuhanje
200 g maslaca
8 jaja
150 g šećera
150 g mljevenog rogača
naribana korica 1 naranče
sok od ½ naranče

Premaz

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 žlice marmelade od višanja
2 žlice ruma

Čokoladna glazura

100 g čokolade za kuhanje
100 ml slatkog vrhnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Čokoladu i maslac otopite na laganoj vatri pa ostavite sastrane da se malo ohladi. Jaja izmiksajte sa šećerom tako da dobijete gustu, svjetlu smjesu pa umiješajte otopljenu čokoladu i maslac.

Dodajte sok i koricu naranče, a zatim rogač. Rogač prosijte, a eventualne grudice „razbijte“ prstima. Kuhačom sve izmiješajte tako da dobijete glatku smjesu bez grudica. Smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) kojem ste dno prekrili masnim papirom. Tortu pecite otprilike 25 minuta na temperaturi od 170°C.

Marmeladu od višanja pomiješajte s rumom, zagrijte na laganoj vatri i premažite njome ohlađenu tortu. Čokoladu i slatko vrhnje otopite na laganoj vatri pa premažite tortu čokoladnom glazurom. Ukrasite po želji pa poslužite samostalno ili uz malo tučenog, slatkog vrhnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za premaz, umjesto marmelade od višanja možete koristiti pekmez od marelice ili džem od naranče, a rum možete zamijeniti sokom od naranče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version