Site icon narod.hr

Jednostavno najbolja: Bakina prhka pita od sira

bakina pita od sira

Foto: Slatki svijet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je možda jedna od najboljih pita koju će te probati! Isprobajte jednostavan recept za prhku pitu od sira i marmelade!

Recept nam donosi Slatki svijet.

Sastojci

Prhko tijesto

5 žutanjaka
300 g glatkog brašna
150 g maslaca ili margarina
100 g šećera
naribana korica ½ limuna

Nadjev od sira

5 bjelanjaka
500 g svježeg, kravljeg sira
200 g šećera
1 vanilin šećer
naribana korica ½ limuna
malo pekmeza od šljiva

Priprema

Sve sastojke stavite u veću zdjelu pa rukama ili spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto. Po potrebi dodajte 1-2 žlice hladne vode. Tijesto podijelite na dva jednaka dijela, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.

Obje polovice tijesta razvaljajte na veličinu kalupa za pečenje (cca 25×30 cm).

Bjelanjke uz postupno dodavanje šećera i vanilin šećera izmiksajte u čvrsti snijeg. Zatim dodajte dobro ocijeđen svježi sir i limunovu koricu pa sve još kratko izmiksajte.

Jednu polovicu tijesta položite u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje i premažite tankim slojem pekmeza. Nanesite nadjev i prekrijte ga drugom polovicom tijesta. Kolač pecite 20 minuta na temperaturi od 180 °C. Prije pečenja kolač lagano izbodite vilicom kako se tijekom pečenja kora ne bi napuhnula.

Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version