Site icon narod.hr

Kolač s jagodama i keksima u samo 15 minuta

Foto: slatkisvijet.com

Recept za ovaj jednostavan kolač s keksima i pudingom koji donosi Slatki svijet, dolazi u mnogo varijanta i svatko ima svoj najdraži recept, a ovaj je s dodatkom jagoda i bijele čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci
1 l mlijeka
60 g šećera
2 vanilin šećera
3 praška za puding s okusom vanilije
250 g Petit beurre keksa + 15tak keksića za podlogu
200 g maslaca
200 g bijele čokolade
200 g kiselog vrhnja
500 g svježih jagoda

Priprema

Jagode operite, posušite i izrežite na kockice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prašak za puding razmutite u cca 2 dl mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom i vanilin šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri nekoliko minuta dok se ne zgusne.

U kuhani još vrući puding dodajte maslac i bijelu čokoladu pa miješajte kremu dok se maslac i čokolada ne otope. Zatim umiješajte kiselo vrhnje.

Na kraju umiješajte razlomljene kekse i jagode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dno kalupa (cca 30×35 cm) prekrijte keksima pa preko njih izlijte pripremljenu smjesu. Lijepo sve poravnajte pa prekrijte vrh kolača prozirnom folijom. Ostavite kolač da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga spremite u hladnjak na nekoliko sati, a najbolje preko noći. Kada se kolač ohladi, ako želite možete ga premazati s 300-400 ml tučenog slatkog vrhnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version