Site icon narod.hr

Kolačić krafne iz pećnice

krafne

Izvor: Slatki svijet

Krafne koje zapravo nisu krafne, ali tako izgledaju i jako su ukusne. Ako se volite igrati u kuhinji isprobajte recept za ove „krafne“ od biskvitnog tijesta. Jako su ukusne, a s bijelom čokoladom na vrhu još bolje! Ako imate djecu svakako ih uključite u pripremu, vjerujem da će se i njima svidjeti pečenje i ukrašavanje ovih jednostavnih, lažnih krafni, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Biskvitna smjesa
Dekoracija

Priprema

Najprije pripremite buttermilk. Mlijeko pomiješajte s 1 žlicom limunovog soka i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 10 minuta. Kao zamjenu za buttermilk možete koristiti kombinaciju mlijeka i jogurta u omjeru 1:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maslac, ulje i šećer miksajte 2 minuta. Zatim dodajte jaje pa miksajte sve još 2-3 minute dok ne dobijete gustu, svijetlu smjesu.

Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, sol i prethodno pripremljeni buttermilk. Dodajte i začine – cimet i muškatni oraščić. Sve još jednom kratko izmiksajte da dobijete glatku smjesu bez grudica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalup za donut kolačiće namastite i pobrašnite. Smjesu premjestite u dresir vrećicu pa punite utore kalupa. Ovaj dio možete i preskočiti, ali tijesto je puno lakše i urednije stavljati u kalup na ovaj način nego sa žlicom. Donut krafne pecite 8-10 minuta na 180°C.

Od navedene količine sastojaka dobit ćete 30 krafni. Kalup je potrebno namastiti i pobrašniti samo za prvu turu pečenja. Za drugu i treću turu ne morate ponovno mastiti kalup, samo pričekajte 5 minuta da se malo prohladi.

Ohlađene kolačiće umočite u otopljenu čokoladu i ukrasite šarenim mrvicama. Dobar tek! 🙂

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version