Lagana torta s pjenastom kremom od malina

torta
Foto: Slatki svijet

Osvježavajuća ljetna torta s laganom, pjenastom kremom od malina!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept nam donosi Slatki svijet.

Sastojci

Biskvit:
  • 6 jaja
  • 200 g glatkog brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 120 ml ulja
  • 50 ml mlijeka
  • 250 g šećera
  • naribana korica 1 limuna
  • 1 žlica arome vanilije
Mousse krema od malina:
  • 500 g malina
  • 200 g šećera
  • 200 g tekućeg jogurta
  • 2 x 10 g želatine u prahu
  • 500 ml slatkog vrhnja

Priprema

Bjelanjke izmiksajte u snijeg. Žutanjke pjenasto istucite sa šećerom pa dodajte aromu vanilije, limunovu koricu, mlijeko i ulje. Smjesi od žutanjaka naizmjenično dodajte snijeg od bjelanjaka te brašno pomiješano s praškom pecivo i sve lagano sjedinite.

Smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom. Biskvit pecite 30-40 minuta na temperaturi od 180°C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Ohlađeni biskvit prerežite dva puta tako da dobijete tri jednaka biskvita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu kreme maline, zajedno sa šećerom izmiješajte štapnim mikserom ili u blenderu. Želatinu prema uputama na pakiranju namočite u vodi, ostavite da nabubri pa otopite na laganoj vatri.

Otopljenu želatinu pomiješajte s pireom od malina. Ako ne volite koštice, pire od malina procijedite kroz sitno cjedilo prije nego što umiješate želatinu. Ja ih nisam micala jer mi ne smetaju.

Slatko vrhnje istucite u mekani šlag pa sjedinite s jogurtom i pireom od malina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki biskvit navlažite s malo mlijeka pa premažite s 1/3 kreme od malina. Tortu slažite u kalupu u kojem se pekao biskvit, a rub kalupa obavezno obložite masnim papirom.

Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati, a najbolje preko noći. Prije posluživanja tortu dodatno ukrasite tučenim slatkim vrhnjem ili drugačije prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.