Utorak, 25 ožujka, 2025
11.6 C
Zagreb
Pratite nas:

Lagani desert: Kocke s jabukama i keksom

Podijeli

Podijeli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neodoljivi recept za kolač s maslacom, keksima i jabukama donosi portal Slatki svijet.

Sastojci

Podloga/kora od keksa i maslaca
100 g maslaca sobne temperature
200 g mljevenog keksa

Nadjev od jabuka
6 većih jabuka
100 g šećera
1 vanilin šećer
naribana korica 1 manje naranče
cimet

Biskvit
6 jaja
110 g šećera
1 vanilin šećer
120 g glatkog brašna
4 žlice ulja
Ostalo
500 ml vrhnja za šlag

Priprema

Dno većeg kalupa (cca 30×35 cm) premažite maslacem sobne temperature. Ja koristim ovaj kalup. S obzirom da ima odvojive stranice, kolač je kasnije vrlo jednostavno preokrenuti. Preko maslaca ravnomjerno rasporedite mljevene kekse, a preko keksa naribane jabuke u koje ste dodali naribanu koricu naranče (ili limuna), šećer, vanilin šećer i malo cimeta.

Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom, a zatim dodajte ulje. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg. U zdjelu sa žutanjcima naizmjenično dodajte prosijano brašno i snijeg od bjelanjaka. Smjesu pažljivo miješajte kako bi se svi sastojci lijepo sjedinili. Pripremljenu smjesu izlijte preko nadjeva naribanih jabuka.

Kolač pecite cca 30 minuta na 170 °C. Čačkalicom provjerite je i biskvit pečen. Kolač ostavite cca 5 minuta na sobnoj temperaturi, a zatim ga pažljivo preokrenite na veću tacnu. Ohlađeni kolač premažite tučenim slatkim vrhnjem. Ana preporuča da za ovaj kolač uvijek koristite vrhnje s mliječnom, a ne biljnom masnoćom. Ja sam u ovoj „korona krizi“ imala samo šlag pjenu iz vrećice pa sam siromašno ukrasila svaku kocku, ali svejedno je kolač bio jako ukusan i sočan. Svakako isprobajte, nadam se da će vam se svidjeti. 🙂

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

Pročitaj više

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.

Pročitaj više

Frendica.hr

Glas naroda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci