Lagani desert uz popodnevnu kavu: Rustikalni kolač s mrkvom i trešnjama

Foto: Slatki svijet

Sočan i ukusan kolač s mrkvom i trešnjama odličan je izbor kao lagani desert uz popodnevnu kavu.

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci

Biskvit s mrkvom
4 jaja
180 g šećera
2 vanilin šećera
220 ml ulja
100 g raženog brašna
100 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
1 žličica cimeta
naribana korica 1 limuna
250 g sitno naribane mrkve

Nadjev od kiselog vrhnja
300 g kiselog vrhnja
1 vanilin šećer

Nadjev od trešanja
350 g odkoštenih trešanja
1 žlica krušnih mrvica
4 žlice šećera

Priprema

Trešnje očistite od koštica, pomiješajte sa šećerom i krušnim mrvicama pa ostavite sastrane.

Jaja miksajte sa šećerom i vanilin šećerom 2-3 minute dok ne dobijete kremastu i svijetlu smjesu pa dodajte ulje. Zatim dodajte obje vrste brašna, cimet i prašak za pecivo. Smjesu još jednom kratko izmiksajte na najmanoj brzini. Na kraju lagano umiješajte sitno naribanu mrkvu.

Biskvitnu smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (26-28 cm). Dno kalupa prethodno namastite i pobrašnite ili prekrijte masnim papirom.

Preko biskvitne smjese lagano premažite kiselo vrhnje koje ste malo razmutili s vanilin šećerom.
Preko kiselog vrhnja ravnomjerno rasporedite pripremljene trešnje. Trešnje tokom pečenja neće potonuti, pa ako želite da budu u sredini bisvkita slobodno ih malo utisnite.

Kolač pecite otprilike 45 minuta na temperaturi od 170°C. Čačkalicom provjerite je li pečen.

Ohlađeni kolač posipajte sa šećerom u prahu i poslužite se.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com