Počastila sam se novim kalupom za kolače pa je red da ga i isprobam, zar ne, piše Jeannette Razum za Slatki svijet.
S obzirom da mi je hladnjak pun raznog bobičastog voća, a na polici već duže vrijeme stoji instant puding od vanilije – izbor je bio logičan! Mekani, pahuljasti biskvit, puding od vanilije, šlag i bobičasto voće! Jednostavno i ukusno!
Sastojci
Biskvit
4 jaja
100 g šećera
2 limun šećera
1 vanilin šećer
4 žlice ulja
8 žlica tople vode
90 g glatkog brašna
Ostalo
1 vrećica instant pudinga od vanilije
350 ml mlijeka
100 ml slatkog vrhnja
250 g bobičastog voća
Priprema
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok se ne pretvore u snijeg.
Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerima. Zatim dodajte toplu vodu i ponovno sve izmiksajte. Na kraju dodajte ulje pa još jednom sve lijepo izmiksajte. U smjesu sa žutanjcima dodajte prosijano brašno pa pjenjačom sve izmiješajte tako da ne bude grudica. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Nakon pečenja, ohladiti na sobnoj temperaturi
Pripremljenu smjesu izlijte u Zenker kalup za voćni kolač. Dno kalupa prethodno namastite i pobrašnite. Biskvit pecite cca 20 minuta na 180°C. Prije nego ga izvadite iz pećnice čačkalicom ili testerom za biskvit provjerite je li pečen. Biskvit odmah izvadite iz kalupa i ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Instant prašak za puding pomiješajte s hladnim mlijekom (350 ml) i miksajte otprilike 1 minutu dok ne postane čvrst. Puding premažite preko ohlađenog biskvita, a preko pudinga premažite tučeno slatko vrhnje (šlag). Kolač ukrasite raznim bobičastim voćem. Kolač prije posluživanja dobro rashladite!
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasa