Majka četvero djece iz Zagreba: ‘Status roditelja odgojitelja trebala bi biti mjera na razini države’

Foto: Getty Images

Status roditelja odgojitelja mjera je kojom Grad Zagreb nudi naknadu od 4000 kn mjesečno nezaposlenim roditeljima troje ili više djece od kojih najmlađe još nije krenulo u školu.

O prednostima koje ova mjera nudi razgovarali smo s Ivanom Penavić, majkom četvero djece iz Zagreba, koja koristi ovu mjeru, tj. ima status majke odgojiteljice.

Narod.hr: Koristite status majke odgojiteljice, mjeru kojom grad Zagreb pomaže roditelje troje i više djece koji se odlučuju ostati doma uz svoju djecu. Zašto ste se odlučili za korištenje ove mjere?

Ivana Penavić: Za korištenje ove mjere odlučila sam se jer sam majka četiri djevojčice u dobi od dvije do devet godina, te sam zadnjih nekoliko godina posvećena obitelji i odgoju djece. Nakon što smo saznali sve pojedinosti vezane uz tu mjeru grada Zagreba, suprugova i moja odluka je bila da mjeru roditelja odgojitelja počnemo koristiti nakon što nam druga djevojčica krene u školu.

Narod.hr: Kako ste zadovoljni ovom mjerom i biste li je preporučili i drugim roditeljima?

Ivana Penavić: Ovom mjerom sam zadovoljna i ona doprinosi obiteljskim financijama i financijski pomaže u podizanju i odgoju djece. Mjeru bih preporučila svim roditeljima koji se nalaze u sličnoj obiteljskoj situaciji i koji procjene da ova mjera koristi njihovoj obitelji.

Ostatak intervjua pročitajte na Frendica.hr!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr