Jeste li već otkrili japanske palačinke? Ukusne, izrazito mekane i pahuljaste. Možete ih poslužiti za slatki doručak s dodatkom bobičastog ili nekog drugog voća i sirupa. Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
25 g maslaca
2 jaja
1 vanilin šećer
prstohvat soli
150 g jogurta
naribana korica 1/3 limuna
100 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
Priprema
Maslac otopite na laganoj vatri i ostavite sa strane.
Žutanjke i vanilin šećer izmutite pjenjačom pa dodajte otopljeni maslac te jogurt. Dodajte naribanu limunovu koricu, brašno i prašak za pecivo. Bjelanjke uz dodatak malo soli izmiksajte u čvrsti snijeg te ih pažljivo umiješajte u pripremljenu smjesu.
Japanske palačinke se inače peku na tavici tako da na zagrijanu tavicu stavite malo maslaca, žlicom dodate smjesu za 3-4 palačinke i pečete ih poklopljene na laganoj vatri. No brža varijanta je da kalupe za muffine premažete maslacem, ubacite smjesu (skoro do vrha kalupa) i pečete cca 12 minuta na 180 °C. Vi odaberite način koji vama više odgovara.
Pečene palačinke poslužite tople s omiljenim dodacima.