Site icon narod.hr

Mekane i pahuljaste japanske palačinke iz pećnice

Foto: slatki svijet

Jeste li već otkrili japanske palačinke? Ukusne, izrazito mekane i pahuljaste. Možete ih poslužiti za slatki doručak s dodatkom bobičastog ili nekog drugog voća i sirupa. Recept donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

25 g maslaca
2 jaja
1 vanilin šećer
prstohvat soli
150 g jogurta
naribana korica 1/3 limuna
100 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo

Priprema

Maslac otopite na laganoj vatri i ostavite sa strane.

Žutanjke i vanilin šećer izmutite pjenjačom pa dodajte otopljeni maslac te jogurt. Dodajte naribanu limunovu koricu, brašno i prašak za pecivo. Bjelanjke uz dodatak malo soli izmiksajte u čvrsti snijeg te ih pažljivo umiješajte u pripremljenu smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanske palačinke se inače peku na tavici tako da na zagrijanu tavicu stavite malo maslaca, žlicom dodate smjesu za 3-4 palačinke i pečete ih poklopljene na laganoj vatri. No brža varijanta je da kalupe za muffine premažete maslacem, ubacite smjesu (skoro do vrha kalupa) i pečete cca 12 minuta na 180 °C. Vi odaberite način koji vama više odgovara.

Pečene palačinke poslužite tople s omiljenim dodacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version