Site icon narod.hr

Mjesec je jagoda: Jednostavna torta sa šlagom i jagodama!

torta

Foto: slatkisvijet.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo jedne ideje za proljetnu tortu. S obzirom na to da je svibanj mjesec jagoda, predlažem da pripremite tortu s jagodama. Ova torta sa šlagom i jagodama priprema se brzo i jednostavno, a zaista je ukusna.

Sastojci
Biskvit
Nadjev s jagodama
Dekoracija
Ostalo
Priprema

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, a žutanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Žutanjcima dodajte vodu i ulje pa još kratko miksajte. Lagano umiješajte brašno, a zatim dodajte snijeg od bjelanjaka. Na kraju umiješajte mljevene orašaste plodove, možete koristiti orahe, lješnjake ili bademe – što god volite.

Biskvitnu smjesu izlijte u kalup u obliku srca. Dno kalupa prije pečenje obložite papirom za pečenje. Biskvit pecite 25 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Ohlađeni biskvit prerežite dva puta tako da dobijete tri jednaka dijela.

Jagode operite, ocijedite i narežite na kockice. Slatko vrhnje izmiksajte u čvrsti šlag, a pred kraj miksanja dodajte šećer u prahu i aromu vanilije. U izmiksani šlag umiješajte jagode.

Rum pomiješajte s 4 žlice vode pa ravnomjerno poprskajte biskvite.

Tortu nadjenite pripremljenim šlagom i jagodama. Cijelu tortu također premažite šlagom i ukrasite prema želji, najbolje svježim jagodama.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version