Ovaj odličan kremasti kolač mnogima je jedan od najdražih deserata! Fini biskvit s orasima, puno kreme, Petit keksi….
Recept nam donosi Slatki svijet.
Sastojci
Biskvit s orasima
6 bjelanjaka
200 g šećera
150 g mljevenih oraha
2 žlice krušnih mrvica
2 žlice glatkog brašna
Krema
6 žutanjaka
200 g šećera
2 praška za puding s okusom vanilije
700 ml mlijeka
200 g margarina sobne temperature
100 g mliječne čokolade
Ostalo
Petite beurre keksi
malo mlijeka
malo ruma
Priprema
Bjelanjke i šećer izmiksajte u čvrsti snijeg. Dodajte mljevene orahe, krušne mrvice i brašno pa kuhačom lagano izmiješajte smjesu. Smjesu izlijte u lim za pečenje (30×30 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Biskvit pecite 20-25 minuta na temperaturi do 180 °C.
Za pripremu kreme žutanjke izmiksajte sa šećerom, pudingom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, dodajte pripremljene žutanjke pa kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Ohlađenu kremu izmiksajte s margarinom sobne temperature pa podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte otopljenu čokoladu.
Ohlađeni biskvit premažite svijetlom kremom. Preko kreme posložite kekse namočene u mješavinu mlijeka i ruma. Kekse premažite čokoladnom kremom pa cijeli kolač posipajte mljevenim orasima ili prelijte čokoladnom glazurom (150 g čokolade za kuhanje + 2 žlice vode + 2 žlice ulja).
Kolač prije posluživanja dobro rashladite.