Site icon narod.hr

Omiljeni kolač: Crni čupavci

čupavci

Izvor: Slatki svijet

Čupavci su jedan od omiljenih kolača u našim krajevima. Osim za blagdane rado ih pripremamo i kao vikend kolač za grickanje uz popodnevnu kavicu. Kako ne bi uvijek bili klasični, probajte ih obojiti s malo kakaa. Pripremite crne čupavce koji su jednako ukusni kao i oni tradicionalni, ali opet malo drugačiji, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Kakao biskvit
Čokoladni umak
Ostalo

Priprema

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli te ih izmiksajte u čvrsti snijeg.

U zdjelicu prosijte suhe sastojke – brašno i kakao. Ostavite sa strane.

Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte žutanjke. Naizmjenično dodajte mlijeko i suhe sastojke pa kuhačom izmiješajte smjesu da ne bude grudica. Na kraju dodajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesu izlijte u veći kalup (cca 25×35 cm), prethodno namaščem i pobrašnjen. Ja sam biskvit pekla u višenamjenskom Zenker emajliranom pekaču. Biskvit pecite 20tak minuta na 180°C.

Dok se biskvit hladi pripremite čokoladni umak. Mlijeko zajedno sa šećerom zagrijavajte dok se šećer ne otopi. Maknite mlijeko s vatre, dodajte maslac i čokoladu pa miješajte dok se ne otope.

Ohlađeni biskvit izrežite na kocke jednake veličine, umačite u čokoladu, kratko ocijedite i uvaljajte u mrvice kokosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version