Site icon narod.hr

Omiljeni kolač: Crni čupavci

čupavci

Izvor: Slatki svijet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čupavci su jedan od omiljenih kolača u našim krajevima. Osim za blagdane rado ih pripremamo i kao vikend kolač za grickanje uz popodnevnu kavicu. Kako ne bi uvijek bili klasični, probajte ih obojiti s malo kakaa. Pripremite crne čupavce koji su jednako ukusni kao i oni tradicionalni, ali opet malo drugačiji, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Sastojci

Kakao biskvit
Čokoladni umak
Ostalo

Priprema

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli te ih izmiksajte u čvrsti snijeg.

U zdjelicu prosijte suhe sastojke – brašno i kakao. Ostavite sa strane.

Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte žutanjke. Naizmjenično dodajte mlijeko i suhe sastojke pa kuhačom izmiješajte smjesu da ne bude grudica. Na kraju dodajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.

Smjesu izlijte u veći kalup (cca 25×35 cm), prethodno namaščem i pobrašnjen. Ja sam biskvit pekla u višenamjenskom Zenker emajliranom pekaču. Biskvit pecite 20tak minuta na 180°C.

Dok se biskvit hladi pripremite čokoladni umak. Mlijeko zajedno sa šećerom zagrijavajte dok se šećer ne otopi. Maknite mlijeko s vatre, dodajte maslac i čokoladu pa miješajte dok se ne otope.

Ohlađeni biskvit izrežite na kocke jednake veličine, umačite u čokoladu, kratko ocijedite i uvaljajte u mrvice kokosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version