Svakako isprobajte ovaj jednostavan recept za sočan kolač od prhkog tijesta s pudingom od vanilije i breskvama, koji donosi portal slatkisvijet.com.
Lagana krema s kompotom od breskvi idealan je desert za poslužiti svojim gostima nakon objeda, a gosti će biti oduševljeni ovom osvježavajućom slasticom.
Sastojci
Tijesto
250 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
125 g margarina
50 g šećera
1 jaje
Nadjev
800 ml mlijeka
2 praška za puding s okusom vanilije
60 g šećera
1 velika konzerva kompota od breskvi
Priprema
Brašno, margarin, šećer, prašak za pecivo i jaje pomiješajte zajedno u velikoj zdjeli i zamijesite glatko tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.
Dok se tijesto odmara pripremite kremu od vanilije. Puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka pa zakuhajte u ostatku mlijeka. Ostavite ga sastrane da se malo ohladi, ali prekrijte ga prozirnom folijom da se ne stvori korica.
Breskve narežite na kockice i dobro ocijedite. Tijesto razvaljajte i obložite njime namaščen i dobro pobrašnjen kalup za torte. Neka tijesto bude malo uzdignuto i uz rubove stranice.
Premažite tijesto mlakom kremom od vanilije, a po vrhu posložite komadiće breskvi. Kolač pecite 30 minuta na temperaturi od 160 °C.
Prije posluživanja kolač dobro ohladite.