Poderane gaće, pecipale, lagnošice, lepinjice… ovisno u kojem kraju lijepe naše se prave tako se mijenja i naziv. Isprobajte recept za ovaj brzi zalogajčić idealan za hladnije mjesece koji vam donosi Jannete Razum i Slatki svijet.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci
- 500 g glatkog brašna
- 1 instant kvasac
- 1 jaje
- 2 žlice šećera
- 300 ml toplog mlijeka
- 100 ml ulja
- prstohvat soli
Priprema
U većoj zdjeli prosijte brašno pa dodajte kvasac, šećer i sol. Dodajte razmućeno jaje i mlijeko pa spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto.
Tijesto pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite sat vremena na toplom mjestu da se diže.
Kada se volumen tijesta udvostruči razvaljajte ga na laganoj pobrašnjenoj površini 0,5 cm debelo. Tijesto režite na pravokutnike i sredinu svakoga malo zarežite nožem.
Pripremljene lepinjice prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite ih još 15-20 minuta da se dižu.
Lepinje pecite u vrelom ulju dok ne porumene s obje strane.
Odložite ih na papirnati ručnik da se ocijedi višak masnoće. Poderane gaće posipajte šećerom u prahu i poslužite tople uz omiljeni pekmez.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE